Hardloopfunctie Spotify nu ook beschikbaar voor Android

Redactie
15 september 2015, 18:36
1 min leestijd
Hardloopfunctie Spotify nu ook beschikbaar voor Android

In mei werd Spotify Running voor iOS gelanceerd. Spotify rolt de functie vanaf vandaag ook uit voor Android, zodat je tijdens het rennen aanbevelingen krijgt voor geschikte afspeellijsten.

De muziek wordt onder meer gebaseerd op jouw luistergeschiedenis, afspeellijsten waarin meerdere genres gecombineerd worden en op muziek die speciaal gecomponeerd is  om op hard te lopen. De functie is geïntegreerd in de Android-app van Spotify.

Spotify Running zoekt muziek bij jouw hardlooptempo

Het mooie van de app is dat het muziek uitzoekt bij  en  aanpast aan  jouw hardlooptempo; het aantal beats per minuut wordt namelijk gematcht met het aantal stappen dat je per minuut zet. Op deze manier  moet de muziek je motiveren  om door te rennen en ervoor zorgen dat je je looptempo volhoudt, doordat je niet gefrustreerd raakt  door muziek met een tempo dat niet past bij het jouwe. Om te voorkomen dat jij Spotifys hardlooplijsten niet leuk vindt, baseert  de app zijn keuzes op jouw luistergeschiedenis.

https://www.youtube.com/watch?v=0fZBqV_yMq4

Download Spotify Running

Spotify Running is geïntegreerd in de Spotify-app. De update staat nog niet in de Play Store, maar is volgens Spotify wel vanaf vandaag te verkrijgen. Kijk hier of jouw update inmiddels beschikbaar is.

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu