Luister nu naar Spotify rechtstreeks vanuit je Twitter-tijdlijn

Lars Paymans
27 mei 2016, 11:31
1 min leestijd
Luister nu naar Spotify rechtstreeks vanuit je Twitter-tijdlijn

Je favoriete muziek delen met je volgers is vandaag een stuk gemakkelijker geworden. Twitter integreert Spotify voortaan in een tweet, zodat je maximaal 30 seconden kunt beluisteren zonder de app te verlaten.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Twitter-integratie werkt zo

Spotify volgt in de voetsporen van muziekdiensten als iTunes en SoundCloud, die ook al opgenomen kunnen worden in tweets. Volgens Twitter zijn er maar weinig mensen bereid om een link aan te klikken om Spotify te openen. Enorm veel werk natuurlijk, maar door de geïntegreerde Spotify-speler is dat niet meer nodig.

Spotify Twitter

Je kunt overigens geen volledige nummers of afspeellijsten op deze manier op Twitter zetten. De duur van de fragmenten is maximaal dertig seconden; daarna moet de luisteraar overtuigd zijn om alsnog Spotify op te starten.

Het op deze manier delen van een Spotify-fragment is heel simpel. Je kopieert de link naar het nummer en er wordt direct een `Audio kaart` aangemaakt waarin je de albumhoes kunt bekijken en preview kunt beluisteren. Door op `Luister op Spotify` te klikken ga je naar de app.

Spotify Twitter

Geleidelijke uitrol

Twitter geeft aan dat de Spotify Twitter-integratie de komende dagen voor iedereen wordt uitgerold. Het kan dus gebeuren dat de functie bij jou nog niet beschikbaar is.

Eerder deze week was Spotify ook al in het nieuws. Toen verlaagde de populaire muziekdienst de prijs voor het familie-abbonement, zodat het nu op gelijke voet staat met concurrent Apple Music.

Lees ook: Spotify maakt familie-abonnement een stuk goedkoper

-> Download Twitter gratis in de Google Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu