De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Spotify na update: snellere opstarttijd en minder onderbrekingen

Gijs Ettes
23 januari 2015, 16:01
1 min leestijd
Spotify na update: snellere opstarttijd en minder onderbrekingen

Spotify voor Android is van een update voorzien die de opstartsnelheid van de app verkort en ervoor zorgt dat meldingen van je telefoon niet meer je muziek onderbreken.

Lees verder na de advertentie.

Android-app start sneller

spotify voor android

De update van de Spotify-app moet er ook voor zorgen dat je bij een slechte internetverbinding toch snel je favoriete nummers en artiesten kunt beluisteren.

Eerder deze maand werd bekend dat Spotify momenteel 15 miljoen betalende abonnees en 60 miljoen actieve gebruikers heeft. Afgelopen november stond de teller nog op 12,5 miljoen betalende en 50 miljoen actieve gebruikers.

Dat betekent dat het grootste deel van de luisteraars nog niet betaalt voor de streamingservice. Dat schoot enkele artiesten vorig jaar  in het verkeerde keelgat, waarna ze besloten om hun muziek terug te trekken.

Populair op mobiel

Uit de laatste cijfers van Spotify blijkt verder dat de streamingdienst voornamelijk (52 procent) via de app wordt gebruikt. Dat percentage is onderverdeeld in smartphones (42 procent) en tablets (10 procent). De desktopversie is de laatste maanden minder populair geworden, maar toch nog goed voor een aandeel van 45 procent. De webplayer, die je onder andere op Facebook vindt, heeft een aandeel van 3 procent.

Spotify voor Android werkt als een gewone muziekspeler, al heb je voor alle functies een betaald abonnement nodig (10 euro per maand). Met de gratis versie kun je alleen willekeurige muziek beluisteren in de shuffle-modus. De laatste versie van de app download je via onderstaande link.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu