Met Waze-integratie kun je nu navigeren vanuit Spotify

Rick van der Veer
14 maart 2017, 17:11
2 min leestijd
Met Waze-integratie kun je nu navigeren vanuit Spotify

Spotify en Waze hebben integratie voor elkaars apps aangekondigd. Met de nieuwe functies kun je tijdens het muziek luisteren navigatie starten en vanuit Waze je muziek in de Spotify-app bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Waze integratie

Tijdens het autorijden muziek luisteren is iets dat al lang samengaat. Het is dan ook geen ondenkbaar scenario dat je zowel de Spotify-app als de Waze-app tegelijkertijd in gebruik hebt tijdens het rijden.

Om die reden werken de apps van Spotify en Waze vanaf vandaag met elkaar samen. Tijdens het navigeren verschijnt er een Spotify-knop bovenin beeld als je de app geïnstalleerd hebt, vanaf waar je je muziek op pauze kunt zetten of een volgend nummer kunt aanzetten. Als je er op tikt zonder dat de app al draaide, begint Spotify automatisch met je laatst afgespeelde nummer. Je kunt alleen tussen de twee apps schakelen als je voertuig volledig stilstaat, in het kader van veiligheid.

Ook vanuit de Spotify-app kun je informatie van Waze terugzien. Bovenaan de Spotify-app verschijnt automatisch een blauwe balk, vanaf waar je Waze kunt opstarten. Tijdens het navigeren toont Spotify bovenin beeld wanneer de volgende afslag komt en welke kant je op moet. Ook hier geldt dat je alleen tussen apps kan schakelen als je volledig stilstaat.

De integratie wordt in de komende weken langzaam voor alle gebruikers beschikbaar. Het kan dus zijn dat je even moet wachten tot de apps elkaar herkennen. Via de instellingen van de Spotify-app kun je de Waze-integratie uitschakelen. Hier is een losse optie voor bijgekomen, waarna je in beide apps geen meldingen meer van de ander krijgt.

Spotify en Waze downloaden

Spotify en Waze zijn allebei gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande links. Voor zowel Spotify als Waze heb je minimaal Android 4.0 nodig.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Download Waze in Google Play (gratis)

Bron: Waze
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu