Sprayscape is een bizarre ‘vr-ish’ app van Google Creative Lab

Erwin Vogelaar
14 oktober 2016, 16:54
2 min leestijd
Sprayscape is een bizarre ‘vr-ish’ app van Google Creative Lab

Sprayscape is een ietwat vreemde app, waarmee je een virtuele omgeving kunt maken door beelden vast te leggen uit je eigen omgeving.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Sprayscape

Vanuit Android Experiments komt een wat bizarre app in de Play Store rollen. Met Sprayscape krijg je eerst een zwarte omgeving te zien. Zodra je op het scherm drukt wordt er via je camera een deel van de wereld om je heen vastgelegd. Door te bewegen tijdens het opnemen, is het net alsof je met graffiti spuit. Alleen gebruik je geen verf, maar camerabeelden van je omgeving. Op deze manier kun je een soort bizar kunstwerk maken. Je creaties zijn op te slaan en te delen, zodat anderen er in rond kunnen kijken, door hun smartphones rond te draaien of door Google Cardboard te gebruiken. Onderstaande video geeft een redelijk beeld van wat je van de app kunt verwachten.

Er zijn dus veel mogelijkheden om iets heel vreemds of juist leuks te maken. Dat de app wat apart aanvoelt, is ook de bedoeling. Google zelf noemt het een ‘perfecte onvolmaakte vr-ish camera-app’. Lekker wazig dus. Dat komt allemaal door het Android Experiments-project.

Het Android Experiments-project is een manier voor ontwikkelaars om experimentele apps te maken die in de Play Store gezet worden. Deze apps zijn open source en worden daarom ook op GitHub geplaatst. Dat Sprayscape dus onvolmaakt genoemd wordt, betekent dat de technologie nu weer door anderen gebruikt kan worden om nog iets toffers te maken. Bijvoorbeeld door deze functie in een game te verwerken. De Android Experiments-apps kunnen door iedereen gemaakt worden, maar Sprayscape komt van niemand minder dan Google Creative Lab.

Sprayscape downloaden

Je kunt Sprayscape gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om maar 25MB vrije ruimte. De app is de moeite waard om even te downloaden en te proberen, puur om te zien waar je smartphone toe in staat is.

Download Sprayscape in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu