Square gelanceerd: creditcard-betalingen op je Android-toestel

Redactie
12 mei 2010, 12:45
1 min leestijd
Square gelanceerd: creditcard-betalingen op je Android-toestel
android square

Ben je markthandelaar of heb je een winkeltje maar geen geld voor een dure pinautomaat, dan is er vanaf nu een goedkopere oplossing. Square is een start-up waarmee kleine bedrijven betalingen kunnen overmaken. Ze hebben een Android-applicatie uitgebracht waarvoor Android 2.0 of hoger is vereist en waarmee je in combinatie met de gratis creditcard-lezer mobiele betaaloplossing in handen hebt. De creditcard-lezer sluit je aan op de headset-aansluiting van je toestel.

Alles is beveiligd en je krijgt net als bij een echte pinautomaat bonnetjes voor transacties, eventueel met een foto van het voorwerp dat je hebt gekocht. Verder is het mogelijk om een fooi te geven. De applicatie en de creditcard-lezer zijn gratis verkrijgbaar, maar voor de transacties moet je betalen. Er geldt het volgende tarief:

Lees verder na de advertentie.

  • Bij een plastic kaart: 2,75% + 15 dollarcent per transactie
  • Bij het intikken van de gegevens: 3,5 + 15 dollarcent per transactie

Square is bedacht door Twitter-medeoprichter Jack Dorsey en werkt behalve op Android ook op iPhone, iPod touch en iPad. Momenteel werkt het alleen in de VS met Amerikaanse creditcards, pinpassen en kadobonnen van Visa, Mastercard, American Express en Discover. Na het aanmaken van een Square-account en het invullen van je bankgegevens krijg je de creditcard-lezer toegestuurd. Gebruikers zetten hun handtekening door met hun vinger op het touchscreen te tekenen. De bedragen worden binnen 1 of 2 werkdagen overgemaakt naar je bankrekening en je kunt er als handelaar ook een digitale bon bij leveren.

Meer info op Squareup.com.
Downloaden: Square for Android OS

Categorie: Financien
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's