Eerste stabiele versie video-app VLC verschijnt in Google Play

Redactie
5 februari 2015, 13:30
1 min leestijd
Eerste stabiele versie video-app VLC verschijnt in Google Play

De stabiele versie van de populaire opensource videospeler VLC is nu beschikbaar in Google Play, en gratis te downloaden voor Android-smartphones en -tablets.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe stabiele versie gaat naast een bètaversie van VLC bestaan. Deze bètaversie wordt vaker geüpdatet en krijgt sneller nieuwe features, maar kan ook instabieler werken en hier en daar vastlopen.

Degenen die geen zin hebben om nieuwe functies te testen en gewoon een goed werkende app willen, kunnen nu de stabiele versie van VLC downloaden.

Stabiele versie  VLC nu te downloaden

VLC speelt vrijwel alle video- en audioformaten af, lokaal of video een webstream. Daarnaast biedt de app een handig overzicht met al je video- en audiobestanden, waar je doorheen kunt navigeren. Ook biedt de app ondersteuning voor verschillende audiokanalen (handig bij .mkv-bestanden met meerdere gesproken talen, zoals Toy Story in het Engels en Nederlands) en ondertitels.

Daarnaast is VLC voorzien van het Material Design van Android Lollipop, met oranje als hoofdkleur. Hierdoor kleurt de notificatiebalk mee en worden iconen en animaties gebruikt die kenmerkend zijn voor Android 5.0.

Download stabiele versie VLC

VLC is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 2.1 en hoger.

Download VLC voor Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu