Scan je Android-toestel op Stagefright 2.0 met deze vernieuwde app

Wouter Nijsen
8 oktober 2015, 17:54
1 min leestijd
Scan je Android-toestel op Stagefright 2.0 met deze vernieuwde app

Beveiligingsbedrijf Zimperium heeft zijn Stagefright Detector-app voor Android van een update voorzien. Versie 5.0 maakt het mogelijk om je smartphone te scannen op het tweede Stagefright-lek.

Lees verder na de advertentie.

Scan je telefoon op Stagefright 2.0

Nadat enkele maanden geleden het ernstige Stagefright-lek werd aangetroffen in Android, ontdekte Joshua Drake van Zimperium vorige week nieuwe kwetsbaarheden in Googles mobiele besturingssysteem. Het tweede lek, dat `Stagefright 2.0` wordt genoemd, laat kwaadwillenden inbreken op een Android-telefoon wanneer deze is geïnfecteerd met een malafide mp3- of mp4-bestand. Dit is ook van toepassing op  toestellen die op Android 5.0 (Lollipop) of hoger draaien.

Hoewel Google inmiddels een patch  heeft uitgerold om de problemen te verhelpen, zijn nog veel Android-telefoons kwetsbaar. Om te checken of jouw smartphones kwetsbaar is voor Stagefright 2.0, heeft Zimperium een vernieuwde versie van de Stagefright Detector-app beschikbaar gemaakt.

Stagefright Detector 5.0 werkt op dezelfde manier als de vorige versie. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd en opent, kun je met de knop `Begin analysis` je apparaat scannen. Stagefright 2.0 is binnen de applicatie te herkennen aan de code`s CVE-2015-3876 en CVE-2015-6602. Met de kleuren groen en rood wordt aangegeven of het toestel wel of niet kwetsbaar is.

Download Stagefright Detector 5.0

Als gezegd is Stagefright Detector 5.0 nu te vinden in Google Play. De app is via onderstaande link te downloaden, weegt 1,1MB en werkt op alle apparaten met Android 2.3.3 of hoger.

Download Stagefright Detector 5.0 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu