Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 8 beste Star Wars-games voor Android

Erwin Vogelaar
11 november 2015, 18:55
6 min leestijd
De 8 beste Star Wars-games voor Android

Voor Android zijn er de afgelopen tijd behoorlijk wat Star Wars-games verschenen. Deze 8 games zijn ideaal als je de tijd wilt doden totdat de nieuwe Star Wars-film in de bioscopen draait.

Lees verder na de advertentie.

Star Wars Android-games

Het zal je niet ontgaan zijn dat Star Wars: The Force Awakens binnenkort in de bioscopen te zien is. Als voorbereiding kun je natuurlijk de oude films voor de zoveelste keer kijken en met een rollend BB-8-robotje spelen, maar je kunt ook zelf het universum induiken met één van de vele Star Wars-games voor Android. Dit zijn de beste 8  Star Wars-games.

1. Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars Android-games

Star Wars Knights of the Old Republic is een groots rollenspel van gamemaker BioWare. De game verscheen  al in 2003 voor pc en consoles, maar inmiddels kunnen we het complete avontuur ook op onze smartphone of tablet spelen. De game speelt zich ver voor de eerste Star Wars-films af, maar gaat tevens over de strijd tussen de Jedi en Sith.

Als speler kies je een zijde door je goede of kwade acties in het verhaal. Je personage moet quests volbrengen, vechten en gesprekken voeren om steeds sterker te worden. Het is wel een game met een prijskaartje, maar daar krijg je de ultieme Star Wars-ervaring voor terug met tientallen uren gameplay.

Download Star Wars: KOTOR in Google Play (10,77 euro)

2. Angry Birds: Star Wars

Star Wars Android-games

De Angry Birds-formule heeft inmiddels stapels aan games opgeleverd, maar de meest opvallende titel in de reeks is toch Angry Birds: Star Wars en het vervolg Angry Birds: Star Wars II. Gamemaker Rovio heeft het concept van de vogelwerpgame geperfectioneerd en dat is duidelijk te merken in deze titels. Er is niet veel aan de basis veranderd, behalve de speciale krachten van de vogels. Zo kan de ene vogel Force Push gebruiken om blokken omver te duwen en heeft de andere vogel heeft een lightsaber om mee rond te zwaaien.

Hoewel er dus twee Angry Birds: Star Wars-games in de Play Store staan, gaat de voorkeur toch uit naar de eerste. Puur omdat daar de originele Star Wars-films als inspiratie zijn gebruikt in tegenstelling tot de prequels in Angry Birds: Star Wars II. Er kan niets op tegen een Wookie-vogel en Darth Varken.

Download Angry Birds Star Wars in Google Play (gratis)
Download Angry Birds Star Wars II in Google Play (gratis)

3. LEGO Star Wars: The Complete Saga

Star Wars Android-games

De eerste LEGO Star Wars-game was de start van een flinke serie aan succesvolle LEGO-games waarin allerlei films een blokkerig sausje kregen. Deze versie voor Android combineert die game samen met het vervolg LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy. Door beide games heen spelen betekent dus dat je allerlei locaties en verhaalmomenten uit alle zes de films beleeft, maar dan met LEGO-versies van de personages en veel meer humor.

Het is de ultieme voorbereiding op de nieuwe film. De games hebben een hoop levels waarin je in de LEGO-schoenen van personages als Luke Skywalker en Han Solo staat, terwijl je puzzels oplost en vijanden in steentjes uiteen laat spatten.

Download LEGO Star Wars: TCS in Google Play (5,28 euro)

4. Star Wars: Commander

commander-icon

Nadat de Death Star is vernietigd, zoekt een groepje huurlingen op Tatooine een nieuwe basis. Het is aan de speler om die basis op te bouwen en te verdedigen van aanvallen van buitenaf. Star Wars: Commander volgt hetzelfde principe als het succesvolle Clash of Clans en doet dat misschien wel iets te strikt. Het is een kopie met een Star Wars-sausje er overheen, maar die saus is wel erg lekker. De goede afwerking is daarbij belangrijk, met sterke art en stemacteerwerk.

Tevens is Clash of Clans niet voor niets een van de succesvolste mobiele games: het werkt. In het verhaal keren bekende Star Wars-personages terug waar je jezelf aan kunt alliëren. Ga je voor Princess Leia of toch Darth Vader? De light side of de dark side? De John Williams-muziek maakt het plaatje compleet.

Download Star Wars: Commander in Google Play (gratis)

5. Star Wars: Uprising

Star Wars Android-games

Star Wars Uprising is een uitgebreid actierollenspel. Je start door een personage te maken, waarbij je aardig wat keuzes hebt om een held te creëren waar jij je goed bij voelt. Hierna stap je de wereld in voor een actierijk avontuur. De game speelt zich af na Return of the Jedi, dus tussen de oude films en The Force Awakens in, waardoor het mooi past als voorbereiding op de nieuwe film.

De game doet denken aan een Star Wars-versie van spellenreeks Diablo, maar mist wel wat diepgang. De multiplayer, met tot vier spelers tegelijk, maakt een hoop goed. Samen door een wereld trekken, geld verzamelen en je personages verbeteren is erg leuk.

Download Star Wars: Uprising in Google Play (gratis)

6. Star Wars: X-Wing

x-wing-icon

Star Wars: X-Wing heeft geen verhaal, geen diepgang en mogelijk ook geen officiële licentie van Star Wars. De game doet echter wel een van de leukste dingen uit de Star Wars-films na: dogfights. Je stapt in één van de drie voertuigen om honderden vijanden uit de ruimte te schieten.

De game bestaat uit puur schietplezier met lasers. De Millenium Falcon vliegt langs, R2-D2 bliept er op los, de Death Star hangt in de achtergrond en de bekende Star Wars-muziek klinkt. Soms heb je niet meer nodig dan dat.

Download Star Wars: X-Wing in Google Play (gratis)

7. Star Wars Pinball 3

Star Wars Android-games

Spelmaker Zen Studios is bekend door zijn digitale flipperkasten. Bekende merken worden omgezet in spectaculaire speelkasten waarin uiteraard het spel voorop staat. Toch wordt een flipperkast pas echt sterk door de aankleding. Met afbeeldingen, geluiden en allerlei andere effecten van het merk waar de kast omheen gebouwd is, zijn dit speelbare kunstwerkjes. Met Star Wars is dit niet anders.

In de game kun je uit een hoop Star Wars-kasten kiezen die nog wel los gekocht moeten worden. Bij de eerste aankoop krijg je een uitgebreide The Empire Strikes Back-flipperkast vol met audiofragmenten uit de film en speciale effecten zoals langsvliegende TIE-fighters. Als het smaakt naar meer kosten nieuwe kasten tevens 1,99 euro.

Download Star Wars Pinball 3 in Google Play (1,99 euro)

8. Star Wars Rebels: Missions

Star Wars Android-games

Disney XD heeft een eigen Star Wars-serie getiteld Star Wars Rebels. De serie speelt zich af tussen Revenge of the Sith en A New Hope en heeft stapels jonge fans. In Star Wars Rebels: Missions ga je met de hoofdpersonages uit de serie op pad om al springend in levels muntjes te verzamelen. Met dat geld kun je een basis bouwen.

Je komt tijdens het springen ook een hoop vijanden tegen die je met je geweer of met een lightsaber kunt verslaan. De game is duidelijk, net als de serie, bedoeld voor een jonger publiek. De sfeer van de serie is goed overgezet, waardoor het geheel een feest van herkenning is.

Download Star Wars Rebels: Missions in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu