De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

The Force is strong met deze 7 Star Wars-apps voor Android

Lars Paymans
13 december 2017, 13:33
3 min leestijd
The Force is strong met deze 7 Star Wars-apps voor Android

Vanaf vandaag draait Star Wars Episode VIII: The Last Jedi in de bioscopen. We zetten de beste Star Wars-apps op een rij, zodat je iets te doen hebt tijdens het wachten tot je de zaal in mag.

Lees verder na de advertentie.

Star Wars-apps

Het internet barst bijna uit zijn voegen van al het nieuws over Star Wars. Dat is niet gek, want één van de populairste filmseries ooit krijgt vandaag een gloednieuw deel in de serie. In de Play Store staan veel apps waarmee je vast voorpret kunt beleven. Dit zijn onze tips voor de echte Star Wars-fanaten.

1. Officiële Star Wars-app

Simpel, de officiële Star Wars-app moet je hebben. Hier vind je het laatste nieuws, een countdown naar komende Star Wars-films en officiële video’s, zoals trailers. Daarnaast kun je er gifjes vinden, selfies maken met de helden van Star Wars en vind je er Jakku Spy. Daarmee kun je virtual reality-video’s bekijken met Google Cardboard.

Download Star Wars in Google Play (gratis)

2. LEGO Star Wars

LEGO en Star Wars gaan hand in hand, niet alleen met fysieke bouwpakketten, ook dankzij de games. In LEGO Star Wars: The Complete Saga kun je episode I tot en met VI uit de serie nog eens naspelen met de helden, maar dan helemaal in LEGO-stijl. Dat levert veel herkenbare filmmomenten op in combinatie met de typische LEGO-humor.

Download LEGO Star Wars: TCS in Google Play (6,99 euro)

3. Star Wars Galaxy of Heroes

In Galaxy of Heroes bestuur jij zo’n beetje alle bekende Star Wars-personages die je maar kunt bedenken. Door missies te voltooien stel je langzaam maar zeker en team van Star Wars-helden samen, die het vervolgens opnemen tegen steeds sterker wordende vijanden. Ook verzamel je tal van ruimteschepen waarmee je ook in het universum de strijd aangaat met je tegenstanders.

Download Star Wars Galaxy of Heroes in Google Play (gratis)

4. Star Wars Commander

Ben je meer een tactisch aangelegd, dan kun je met Star Wars Commander je lol op. In dit spel bouw je toren voor toren je eigen ruimtebasis. Dat is hard nodig, want jouw bouwwerken worden continu aangevallen, door de computer en de legers van andere spelers. Zodra je een kant hebt gekozen, zul je het tegen de rebellen of het keizerrijk op gaan nemen.

Download Star Wars Commander in Google Play (gratis)

5. Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic is één van de beste Star Wars-games ooit gemaakt. In 2003 verscheen het spel op Xbox en pc, maar het heeft ook zijn weg gevonden naar de smartphone. Het spel biedt een actie-rpg in het Star Wars universum, maar je speelt niet met de helden uit de films. Toch is het zo’n meeslepend avontuur in de herkenbare wereld, dat de Star Wars-fan deze app niet mag laten liggen.

Download Star Wars: Knights of the Old Republic in Google Play (4,99 euro)

star wars-apps

6. Angry Birds Star Wars II

Angry Birds en Star Wars. Het blijkt een schot in de roos, want de crossover van de twee is verrassend leuk. Het is de gameplay van Angry Birds (schiet gekleurde vogels met een katapult af op vijanden) maar met de uitstraling van Star Wars. Dat betekent dat de vogels op Star Wars-helden lijken en dat de decors rechtstreeks uit een Star Wars-tekenfilm zouden kunnen komen.

Download Angry Birds Star Wars II in Google Play (gratis)

7. Star Wars Fandom

Wat wil je weten over Star Wars? Bedenk het, en het staat in deze fraaie Wiki-app. Je vindt er alle informatie over de films, boeken, games, comics en meer en daarnaast kun je discussies aangaan met mede-fans. Via de linkjes in de app kun je steeds doorklikken naar iets nieuws, zodat je altijd wat te lezen hebt. Met deze app kom je beslagen ten ijs als je naar de bioscoop gaat voor The Last Jedi.

Download Star Wars Fandom in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu