De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Star Wars Day: 5 Android-apps voor de fans

Redactie
4 mei 2014, 11:22
3 min leestijd
Star Wars Day: 5 Android-apps voor de fans
Star Wars Day

Gefeliciteerd mede-nerds. Het is vandaag Star Wars Day. Elke jaar vieren Star Wars-fans op 4 mei deze heugelijke feestdag. Waarom 4 mei? Als je de datum in het Engels uitspreekt, krijg je ‘may the fourth’, ofwel: ‘may the force’, wat slaat op de bekende uitspraak ‘may the force be with you’ die onder andere door Han Solo tegen Luke Skywalker wordt gezegd precies voordat ze de Death Star aanvallen. En omdat het vandaag Star Wars Day is, kiest AndroidPlanet zijn vijf favoriete Star Wars-apps die niet op de smartphone of tablet van een Star Wars-fan mogen ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

1. Angry Birds Star Wars 2

abstarwars2

De uitstekende game in de populaire Angry Birds-reeks is de opvolger van het zeer succesvolle Angry Birds Star Wars. Het tweede deel van Angry Birds Star Wars is gebaseerd op de tweede filmtrilogie van Star Wars, maar het spelprincipe blijft gelijk. Zo schiet je nog steeds vogels vanuit een katapult om het level te behalen en de vijanden te raken. Net als in de vorige Star Wars-game van Angry Birds ogen de vogels in het spel als een personage uit de Star Wars-reeks, waaronder Darth Vader en Luke Skywalker.

Download: Angry Birds Star Wars 2 (gratis)

2. Star Wars Tiny Death Star

Star Wars: Tiny Death Star

In Star Wars: Tiny Death Star is keizer Palpatine verdieping voor verdieping een Death Star aan het bouwen en het is aan jou de taak om hem hiermee te helpen. Door werknemers uit alle hoeken van het Melkwegstelsel in te huren en bedrijfjes op te starten, moet je genoeg kapitaal opbouwen om het gigantische ruimteschip op en uit te bouwen.
Star Wars: Tiny Death Star is ontwikkeld door NimbleBit, eerder verantwoordelijk voor het populaire spel Tiny Tower, en kent dezelfde gameplay-elementen. In Tiny Death Star is het ook de bedoeling verdiepingen te bouwen, maar dan voorzien van een 8-bit Star Wars-sausje. De gratis game bevat in-app aankopen, maar is ook zonder geld te besteden de moeite waard.

Download: Star Wars: Tiny Death Star (gratis)

3. Lego Star Wars

legostarwars

De populaire Lego Star Wars-game voor pc en consoles is ook voor Android beschikbaar. De game is grotendeels te vergelijken met een platformer als Zelda, met veel puzzels en humor. De game bestaat uit vijftien levels waarbij je missies kunt voltooien met Yoda of Count Dooku. Ook bestuur je legels van elite clone troopers tot machtige ruimteschepen en vertellen minifilms het verhaal van Lego Star Wars. Oh, en hoe tof: je kunt zelfs met Yoda spelen.

Download: Lego Star Wars (gratis)

4. Star Wars Light Saber

starwarslightsaber

In de lijst met Star Wars-apps mag natuurlijk niet een light saber-app ontbreken. Deze app is vrij rechttoe-rechtaan. Je start ‘m op, drukt op het scherm en je light saber wordt geactiveerd. Wat je ermee kunt? Helemaal niets, maar je telefoon maakt wel de toffe geluiden zoals in de films. Ook kun je ermee zwaaien, waarbij je smartphone of tablet de bijbehorende geluidseffecten laat klinken. De trillingsmotor wordt ook door de app aangestuurd, om net even wat meer feel te geven aan de Android-app. Oh ja: hij is natuurlijk helemaal gratis.

Download: Star Wars Light Saber (gratis)

5. Star Wars Soundboard HQ

starwarssoundboad

Naast een light saber-app mag een toffe soundboard-app natuurlijk niet ontbreken. Een soundboard is een applicatie waarbij je op een knop met een zin kunt drukken waarna het bijbehorende geluid wordt afgespeeld. Denk bijvoorbeeld aan de klassiekers als “I am your father” van Darth Vader, “patience you must have, my young padawan” van Yoda of “you were the chosen one” van Obi Wan Kenobi. De app heeft enorm veel uitspraken van vele personages uit de Star Wars-reeks, van populaire personen tot de ietwat meer onbekendere Jar Jar Brinks, bijvoorbeeld. Ondanks al die data is de app maar 11MB en geheel gratis in Google Play te downloaden.

Download: Star Wars Soundboard HQ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu