De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Startpagina-app voor Android: overzichtelijke app zonder poespas

Gijs Ettes
9 oktober 2015, 16:55
2 min leestijd
Startpagina-app voor Android: overzichtelijke app zonder poespas

Startpagina heeft een eigen Android-app gelanceerd die  gecureerde lijsten met websites bevat over bijvoorbeeld nieuws, mode en sport. Tevens kun je een eigen startpagina samenstellen op basis van je interesses en voorkeuren.

Lees verder na de advertentie.

Startpunt voor elke websessie

Begin deze eeuw was Startpagina jarenlang een van de best bezochte websites in Nederland. Veel gebruikers hadden de site letterlijk als startpagina ingesteld en gebruikten de portal om snel informatie en links te vinden over uiteenlopende onderwerpen. Anno 2015 is er aan de opzet van Startpagina weinig veranderd, al is de populariteit flink gedaald. Inmiddels gebruiken  veel mensen Google als hun startpagina, ook op mobiel.

Met een Android-app probeert Startpagina, dat onderdeel uitmaakt van Sanoma, meer mobiele gebruikers aan zich te binden. Het idee is dat je de applicatie ook als startpunt gaat gebruiken in je zoektocht naar interessante webcontent.

startpagina-app

De indeling van de app is redelijk overzichtelijk. Je kunt horizontaal scrollen om te wisselen tussen je eigen startpagina en de categorieën Populair, Nieuws & Vermaak, Winkelen, Vakantie, Financieel, Weer & Verkeer en Radio. Per categorie kun je ook verticaal scrollen voor de verschillende subcategorieën. Door even zo’n categorie in te drukken, kun je deze  selecteren en toevoegen om je eigen  startpagina vorm te geven. Het hele proces gaat vlot en vlekkeloos.

Zoals je gewend bent van Startpagina kun je doorklikken om te zien welke websites en onderwerpen in een subcategorie zijn te vinden. Sites die je opent, worden in de interne browser van de applicatie geopend. Vervolgens kun je ze delen via de standaard deelopties van Android, maar helaas niet toevoegen als favoriet. Ook is het niet mogelijk om zelf sites of categorieën toe te voegen: je zit vast aan de selectie die Startpagina heeft gemaakt. Wel bevat de app een zoekfunctie en de mogelijkheid om naar verschillende radiostations te luisteren.

Niet bijzonder

De Startpagina-app doet wat je ervan verwacht: een redelijk overzicht geven van handige websites, onderverdeeld in diverse categorieën. Als je echter nooit gebruikmaakt van de website, dan is er weinig reden om de app te downloaden. Hij is weliswaar gratis, maar doet niets speciaals.

Download Startpagina Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu