De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Speel pc-games op je smartphone via de Steam Link-app

Erwin Vogelaar
20 mei 2018, 10:49
2 min leestijd
Speel pc-games op je smartphone via de Steam Link-app

Met Steam Link kun je pc-games spelen op je Android-smartphone. Handig voor als je wel wil gamen, maar niet achter je computer wil zitten.

Lees verder na de advertentie.

Pc-games op je smartphone via Steam Link

Speel je regelmatig games op je pc, dan ken je ongetwijfeld Steam wel. Deze online winkel is de plek om pc-games te kopen, te downloaden, te updaten en natuurlijk te spelen. Het is nu mogelijk om die games op je Android-smartphone te spelen via de nieuwe Steam Link-app.

Om dit voor elkaar te krijgen moet je pc verbonden zijn via ethernetkabel aan je router en je smartphone moet verbonden zijn via de wifi van diezelfde router. Je kunt dus helaas niet in de trein je pc-games spelen. Een verbinding tot stand brengen is vervolgens simpel: je hoeft enkel de pincode die op je smartphone is te zien in te vullen op je pc.

steam link

Om games te besturen kun je een bluetooth-controller aansluiten. Dat kan ook de speciale Steam Controller zijn die je wel eerst even moet updaten voor bluetooth-functionaliteit. Een PlayStation 4-controller aansluiten werkt op dit moment nog niet goed.

De Steam Link-app waarschuwt je als je verbinding niet sterk genoeg is of als je geen controller aansluit, maar je kunt wel gewoon doorgaan en bijvoorbeeld een visual novel of adventure-game spelen waarbij tikken op het scherm genoeg is en je geen soepele framerate nodig hebt.

Stream je het beeld naar je Android-toestel, dan kun je niet ondertussen je pc gebruiken. Wissel je van scherm op je pc, dan zie je dat namelijk ook op je Android-toestel.

Steam Link downloaden

Het downloaden van Steam Link in de Play Store doe je via onderstaande link. Het gaat nog wel om een bètaversie van de app, dus je kunt tegen foutjes aanlopen. Maker Valve stelt nog uitgebreide tests te voeren om de versie stabieler te maken.

Download Steam Link in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu