Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo speel je pc-games op je smartphone met Steam Link Anywhere

Thomas Haenen
15 maart 2019, 10:42
2 min leestijd
Zo speel je pc-games op je smartphone met Steam Link Anywhere

Valve heeft stilletjes Steam Link Anywhere uitgebracht. Met deze nieuwe functie voor de Steam-app op je smartphone kun je nagenoeg overal je pc-games spelen.

Lees verder na de advertentie.

Steam Link Anywhere nu beschikbaar: zo werkt het

Steam is het populairste distributieplatform voor pc-games. Inmiddels kun je er duizenden games vinden, van grote namen als Grand Theft Auto V tot opkomende games van onafhankelijke ontwikkelaars als Rocket League. Voorheen kon je die games alleen op de pc spelen, maar daar komt langzaam maar zeker verandering in.

Vorig jaar introduceerde Valve, het bedrijf achter de software, al Steam Link. Daarmee kun je pc-games op je Android-smartphone spelen, zolang je pc en smartphone maar met hetzelfde wifi-netwerk verbonden waren. Nu heeft het bedrijf stilletjes Steam Link Anywhere geïntroduceerd. Daarmee kun je ook buitenshuis pc-games naar je smartphone streamen, als je mobiele internet of wifi maar snel genoeg is.

steam link anywhere

Om Steam Link Anywhere te gebruiken, volg je de onderstaande stappen:

  1. Download de nieuwste betaversie van Steam voor je pc;
  2. Voeg via de Steam Link-app een nieuwe pc toe, en volg de instructies die in beeld verschijnen;
  3. De app test vervolgens of je verbinding snel genoeg is, en of de juiste apparaten aan elkaar gekoppeld zijn. Vervolgens kun je gelijk gaan spelen.

Daarnaast moet je een bluetooth-controller aansluiten op je smartphone om de games zelf te spelen. Je kunt bijvoorbeeld de controller van je PlayStation 4 of Xbox One koppelen aan je toestel.

Beperkt alternatief voor streamingdienst Google

Google zou ook aan een streamingoptie voor games werken en presenteert die plannen na alle waarschijnlijkheid op aanstaande dinsdag 19 maart. De zoekgigant gaat wel een stapje verder, en laat je de games waarschijnlijk volledig via de cloud streamen. De spellen lopen dan niet op je eigen pc thuis, maar via de servers van Google.

→ Lees meer over de gameplannen van Google: zo bestormt de zoekgigant de gamewereld

Aan Steam Link Anywhere kleven ten opzichte van Google dus enkele beperkingen. Zo kun je alleen games spelen als je thuis een pc met Steam erop aan hebt staan. Terwijl je games speelt op je smartphone, kan de pc nergens anders voor gebruikt worden. Bovendien heb je niet alleen snel internet nodig op je smartphone om de beelden te ontvangen, maar ook een goede uploadsnelheid thuis om ze überhaupt te versturen.

Download Steam Link voor Android

De Steam-app download je via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel alle Android-smartphones. Let wel op dat de Steam Link Anywhere-functionaliteit nog in de bètafase zit en dat je dus waarschijnlijk nog geregeld tegen bugs aanloopt. Wanneer de feature klaar is voor het grote publiek, zegt Valve nog niet.

Download Steam Link in Google Play (gratis)

Bron: Valve
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu