Steel: die andere webbrowser voor je G1

Wouter Nijsen
28 februari 2009, 13:33
1 min leestijd
Steel: die andere webbrowser voor je G1
steel alternatieve webbrowser voor g1
ins10

Alternatieve browsers voor Android zijn er nog niet veel. Eén van de weinige is Steel Browser, die een aantal leuke features te bieden heeft die missen in de standaard Android webbrowser, namelijk een on-screen QWERTY-toetsenbord en automatisch roteren.
Steel is geheel via het touchscreen te bedienen. Door het aantikken van de halve cirkel rechts onderin het scherm worden de adresbalk bovenin en de bedieningsknoppen onderin het scherm zichtbaar.

Na een paar seconden schakelt Steel weer over op full-screen mode, zonder zichtbare bedieningsknoppen. Druk je een paar seconden op een willekeurige plek op het scherm, dan verschijnt een tweede menu. Dit herbergt de in en uitzoom-opties, die in realtime werken. Je ziet er ook de opties Share, Open en Copy.

Lees verder na de advertentie.

Steel is als default browser in te stellen. Doe je dit niet, dan krijg je bij het openen van een link altijd de vraag of deze in de standaardbrowser of in Steel geopend moet worden. De user-agent is in te stellen op Android, iPhone of Desktop, zodat bijvoorbeeld  iPhone-geoptimaliseerde websites ook goed worden weergegeven.

steel browser

Er is ondersteuning voor weergave en download van diverse soorten mediafiles. YouTube-filmpjes worden automatisch via een pwnyoutubesite omgezet naar MP4, zodat deze ook opgelagen kunnen worden.

Het onscreen toetsenbord heeft een inschakelbare feedback-functie. In portretstand is het toetsenbord wat klein, maar in landscape werkt het prima. En om je scherm in landscape te bekijken hoef je niets anders te doen dan je G1 te draaien: de auto-rotate-functie zorgt er namelijk voor dat de omschakeling van portrait naar landscape helemaal vanzelf gaat.

Steel is gratis te downloaden in de Android Market.

Via: Kolbysoft

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's