De 5 beste apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017

Rick van der Veer
13 maart 2017, 15:17
3 min leestijd
De 5 beste apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017

Deze woensdag worden de Tweede Kamerverkiezingen weer gehouden. Weet je nog niet op welke partij jij gaat stemmen? Met deze stemwijzer apps weet je zeker dat je de juiste keuze maakt op 15 maart.

Lees verder na de advertentie.

De 5 beste stemwijzer apps

Ondanks dat er geen officiële app is van de Stemwijzer kun je hem wel gewoon doen op je Android-smartphone. Hiervoor hoef je alleen de officiële website van de Stemwijzer op www.stemwijzer.nl te openen. Vervolgens krijg je een mobiele versie van de Stemwijzer te zien, waarbij je bij 30 stellingen aangeeft of je het er mee eens bent of niet. Door naar links te vegen kun je een vraag overslaan. Bij iedere vraag krijg je ook in een handig overzicht te zien wat alle individuele partijen vinden.

EenVandaag: De Stemming

Stemwijzer apps

Met de EenVandaag: De Stemming-app kun je in één oogopslag zien hoe de verschillende politieke partijen er voor staan in de peilingen. Deze gegevens komen van onderzoeksbureau Gfk en worden regelmatig bijgewerkt. Ook kun je zien hoe de partijen zich tot elkaar verhouden, welke partijen echte concurrenten van elkaar zijn en kun je checken welke partijen samen een coalitie kunnen vormen.

Naast up-to-date gegevens kun je in De Stemming ook oude gegevens opzoeken. Zo kun je bij voorgaande verkiezingen hoe partijen het toen deden en bijvoorbeeld opkomstpercentages opvragen.

Download De Stemming in Google Play (gratis)

RTL Nieuws

Stemwijzer apps

Tijdens de verkiezingsperiode is het niet altijd even handig om alleen maar op social media te vertrouwen om nieuws te vergaren. Met de app van RTL Nieuws heb je altijd toegang tot betrouwbaar nieuws, waarbij je niet alleen nieuwsartikelen kunt lezen, maar ook het journaal terug kan kijken.

In de app vind je niet alleen het laatste nieuws, maar ook livestreams van de verkiezingsdebatten die de nieuwszender in de aanloop naar de verkiezingen houdt. Hier zullen de grote partijen hun standpunten tegen elkaar afzetten en bediscussiëren.

Download RTL Nieuws in Google Play (gratis)

NU.nl

Stemwijzer apps

De NU.nl-app heeft speciaal voor de verkiezingen een eigen tabblad gekregen. In het menu aan de zijkant vind je onder ‘Verkiezingen 2017’ al het nieuws dat te maken heeft met het verkiezen van de nieuwe Tweede Kamer. Op deze manier kun je alles lezen zonder dat het bedolven wordt onder allerlei ander nieuws.

Bovendien kun je ieder artikel gemakkelijk delen via WhatsApp of social media, rechtstreeks vanuit de app. Zo kun je dus ook je vrienden (ongevraagd) op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt rondom de verkiezingen.

Download NU.nl in Google Play (gratis)

NOS

Stemwijzer apps

Ook via de NOS kun je gemakkelijk het verkiezingsnieuws in de gaten houden. Via het menu kun je het onderwerp ‘Politiek’ aan het hoofdmenu toevoegen, waarna je altijd het laatste verkiezingsnieuws onder dat kopje terug kunt vinden. Ook ander nieuws omtrent de binnenlandse politiek verschijnt in dit segment van de app, maar dat wordt een stuk minder hoe dichter we bij de verkiezingen komen.

In de NOS-app staan niet alleen nieuwsartikelen, maar vind je ook video’s en journaaluitzendingen terug. Zo hoef je niet alleen maar te lezen, maar kun je ook via de televisie op de hoogte blijven. De app heeft bovendien Chromecast-ondersteuning ingebouwd, waardoor je niet beperkt bent tot het scherm van je smartphone.

Download NOS in Google Play (gratis)

Debat Direct

Stemwijzer apps

Om de debatten in de Tweede Kamer live te kunnen volgen heeft het overheidsorgaan een eigen app in het leven geroepen. Debat Direct biedt livestreams en aanvullende informatie van alle discussies die in de Tweede Kamer gehouden worden. Zo zie je wie er op dat moment aan het spreken is en bij welke partij die persoon hoort.

De app kan ook de microfoon van je smartphone gebruiken om te detecteren welk debat je op een ander apparaat aan het kijken bent, om alsnog extra informatie te kunnen geven. In de aanloop naar de verkiezingen zullen politieke partijen die nu in de Kamer zitten veel debatten aangrijpen om sterk stelling te nemen, wat het interessant maakt om deze te volgen.

Download Debat Direct in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu