Stock Android: krijgt de Nexus look op je Android toestel

Redactie
2 juli 2013, 15:32
3 min leestijd
Stock Android: krijgt de Nexus look op je Android toestel
stock-android

Stock Android is Google’s eigen versie van het mobiele besturingssysteem waar veel fabrikanten als Samsung en HTC een eigen softwarelaag over plaatsen. Sommigen prefereren echter de look van stock Android en de Nexus, de officiële smartphone- en tabletlijn van Google. AndroidPlanet laat zien hoe je door middel van apps je Android-toestel van een stock Android en Nexus look voorziet.

Stock Android draait onder andere op de Nexus 4 en de Nexus 7 (lees ook onze Nexus 7 review) en kenmerkt zich door simpliciteit en de Holo-interface die met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is geïntroduceerd. Het is niet mogelijk om je gehele Android-toestel in een Nexus te veranderen, maar met deze apps kom je al een heel eind.

Lees verder na de advertentie.

1. Stock Android launcher

Apex Launcher

apexlauncher

Voor degenen die alles uit Jelly Bean willen halen, is er Apex Launcher. De app is een krachtige en veelzijdige Android-launcher. Met een launcher vervang je de schermen van je smartphone of tablet waar al je apps en widgets op staan. Je kunt meerdere pagina`s toevoegen, leuke scroll-effecten instellen, iconen en titels aanpassen en de app-drawer naar eigen wens instellen. Met de verschillende mogelijkheden van Apex Launcher ben je in ieder geval wel een tijdje zoet. De interface van Apex Launcher is vrijwel identitiek aan die van stock Android. Lees ook ons artikel over de nieuwe Apex Launcher met Jelly Bean-functies.

Download: Apex Launcher (gratis)

Nova Launcher

novalauncher

Nova Launcher is naast Apex Launcher de meest populaire Jelly Bean-launcher. Met Nova Launcher vervang je de huidige homescreens en ben jij de baas over je eigen smartphone of tablet. Met de alternatieve launcher kun je vrijwel alles aanpassen: van de app-drawer tot app-iconen. Ook Nova Launcher is vrijwel identiek aan stock Android. Daarnaast is de app voorzien van meer functies dan Apex Launcher. Lees ook ons artikel over de geüpdate Nova Launcher met Jelly Bean-functies.

Download: Nova Launcher (gratis)

2. Stock Android lockscreen

Holo Locker

hololocker

Holo Locker vervangt je standaard lockscreen met het Jelly Bean-lockscreen. Het nieuwe lockscreen toont twee opties: ontgrendelen en de camera. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om de tekstkleur aan te passen, de vibratie in te stellen en de statusbalk te verbergen. Holo Locker is gratis in de Google Play Store te downloaden en vormt samen met Nova Launcher of Apex Launcher een leuke combinatie om het uiterlijk van je Android-toestel aan te passen.

Download: Holo Locker (gratis)

3. Stock Android widget

Dashclock Widget

dashclock

Sinds Android 4.2 Jelly Bean is het mogelijk om widgets op het lockscreen te plaatsen. Eén van de belangrijkste widgets is de officiële klok. Roman Nurik vond die klok echter een beetje karig en ontwikkelde daarom DashClock Widget, een uitgebreide klok-widget die naast de tijd ook notificaties toont. En hoewel de klok het design behoudt van Android 4.2 Jelly Bean, kun je naast de tijd ook je gemiste oproepen, sms`jes, e-mails en toekomstige agenda-afspraken zien.

Download: DashClock Widget (gratis)

4. Stock Android Nexus toetsenbord

Google Keyboard

google keyboard

Google heeft zijn eigen toetsenbord-app Google Keyboard in de Play Store voor iedereen beschikbaar gemaakt. De app, die aanvankelijk alleen met Nexus-toestellen werd geleverd, is voor alle gebruikers met een toestel met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger te installeren. Google Keyboard biedt handige correctievoorspellingen en het typen van woorden door van letter naar letter te vegen. Lees ook ons artikel over Google Keyboard.

Download: Google Keyboard (gratis)

5. Stock Android apps overig

Daarnaast zijn er nog een reeks andere apps die de Nexus-look naar je Android-toestel kunnen brengen. Zo heb je bijvoorbeeld de Jelly Bean-camera Camera JB+ en kun je Gallery ICS downloaden, een aangepaste versie van Google’s galerij-app die met Ice Cream Sandwich werd geïntroduceerd en sindsdien vrijwel niet is veranderd. Ook zijn Android 4.1 JB Messaging, de standaard sms-app van stock Android, en de officiële kalender-app Google Calendar handige apps om te installeren.

Meer thema apps

Meer apps om het uiterlijk van je Android-toestel aan te passen vind je in het thema apps overzicht van onze beste Android apps top 100.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's