De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Met Stream bekijk je YouTube-clips terwijl je andere apps gebruikt

Jarno Stinissen
20 mei 2016, 17:12
2 min leestijd
Met Stream bekijk je YouTube-clips terwijl je andere apps gebruikt

Stream geeft ons een gratis voorproefje van wat muziekdienst YouTube Red ons te bieden heeft. Met deze app kun je eindelijk YouTube-muziekvideo’s bekijken, zonder dat je in de applicatie moet blijven.

Lees verder na de advertentie.

Stream YouTube muziekvideo’s

De app Stream is een afgeslankte versie van de echte YouTube-muziekdienst. Totdat YouTube Red ook naar de Benelux komt, zullen we het met deze gratis versie moeten doen. In Stream kun je alle muziekvideo’s van YouTube gratis bekijken op je Android-toestel. In de app heb je een hitlijst staan, een overzicht met genres en een zoekfunctie.


Wanneer je op een muziekvideo drukt, opent een pop-up-scherm met daarin de clip. Ook als je uit de Stream-app gaat, blijft de video op de voorgrond. Hierdoor kun je al je favoriete muziekvideo’s beluisteren en bekijken, zelfs als je in een andere app bezig bent. De grootte van het tweede scherm  is volledig naar eigen voorkeur  aan te passen in het  instellingenmenu.

Druk je op het  pop-up-scherm dan opent  het  videomenu, dat vergelijkbaar is met dat van de officiële YouTube-app. In het menu  kun je de videokwaliteit aanpassen en muziek delen via jouw social mediakanalen. Onderaan de muziekclip staan suggesties voor een volgende track. Hoewel het niet mogelijk is om de video’s te downloaden, kun je deze wel in een handige afspeellijst plaatsen. Deze kun je in de app zelf opslaan.

Stream bevindt zich nog in een bètafase, maar werkt verrassend goed. Clips laden snel, er zijn nauwelijks haperingen aanwezig en de app geeft ons eindelijk de  pop-up-feature waar we al jaren op wachten. Ook zijn de advertenties tot een minimum gebleven, waardoor de applicatie erg prettig in gebruik is.

Stream YouTube-app voor Android downloaden

Stream is gratis te downloaden via onderstaande link in Google Play. De applicatie weegt 2,9MB en vereist Android 4.2 of hoger.

Download Stream YouTube-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu