Streaming muziekdienst Rara gaat de concurrentie met Spotify aan

Redactie
13 december 2011, 17:37
1 min leestijd
Streaming muziekdienst Rara gaat de concurrentie met Spotify aan
Streaming muziekdienst Rara gaat de concurrentie met Spotify aan

Streaming music is hot en nieuwe muziekdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. Vandaag komt er een nieuwe dienst bij genaamd Rara die per direct beschikbaar is in Nederland met zo’n tien miljoen nummers. Om naar nummers in Rara te luisteren kun je gebruik maken van een app of Rara.com in je browser openen. Anders dan bij Spotify is er geen desktop-applicatie. Rara richt zich vooral op de gebruikers die niet zoveel verstand hebben van streaming muziekdiensten en wil zich differentiëren door een eenvoudige bediening.

Om het gebruik te vereenvoudigen heeft Rara voor een simpele vormgeving gekozen en biedt ze van tevoren samengestelde afspeellijsten aan. Gebruikers kunnen ook hun eigen afspeellijsten maken als ze dit willen. Ook zijn er meerdere muziekstations waardoor je muziek kunt uitkiezen die past bij hoe je je op dat moment voelt. De dienst is vooral bedoeld voor iedereen die niet zo bekend is met technologie.

Lees verder na de advertentie.

De Rara Media Group heeft contracten afgesloten met de vier belangrijkste labels in de muziekindustrie: Universal, Sony, Warner en EMI. Ook hebben verschillende kleinere labels zich bij de dienst aangesloten waardoor er met de lancering zo’n tien miljoen nummers beschikbaar zijn. De dienst wordt uitgerold in 23 landen waaronder Belgie, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Verenigde Staten, Canada en Mexico volgen waarschijnlijk ook nog deze week.

Nieuwe gebruikers kunnen de dienst drie maanden lang voor 99 cent uitproberen via het web. Daarna zal 4,99 euro per maand moeten worden betaald. Om de muziek op je smartphone te kunnen beluisteren ben je de eerste drie maanden 1,99 euro kwijt, daarna 9,99 euro. Anders dan bij Spotify is er geen gratis variant met reclame. De Android-app is ook al beschikbaar. Deze is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: rara (gratis)

[qr naam=”rara” package=”com.rara”]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's