De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: Super Mario Run nu ook beschikbaar voor Android

Thomas Haenen
23 maart 2017, 8:53
2 min leestijd
Eindelijk: Super Mario Run nu ook beschikbaar voor Android

Het heeft zo’n drie maanden geduurd, maar vanaf vandaag kun je Super Mario Run downloaden voor Android. Het is de eerste Mario-game voor smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run downloaden

Super Mario Run is vanaf vandaag te vinden in de Play Store. Je kunt het spel gratis downloaden, maar hebt dan slechts toegang tot vier levels. Voor de volledige game, voorzien van 24 levels en verschillende extra modi, betaal je 10 euro.

Super Mario Run downloaden

Nintendo bracht de game eind vorig jaar al uit op de iPhone. Het spel werd flink gepromoot in de App Store, vermoedelijk vanwege een exclusiviteitscontract met Apple. Daarom liet de release van Super Mario Run voor Android ruim drie maanden op zich wachten. Nintendo brengt wel direct versie 2.0 van de app uit, die onder andere verschillende gekleurde Yoshi toevoegt als speelbare personages.

Zo speel je Super Mario Run

Net als in andere games met de bekende loodgieter moet je in Super Mario Run muntjes verzamelen en vijanden ontwijken. Dit keer rent Mario echter automatisch, zodat je het spel met één hand kunt spelen. Door op het scherm te tikken laat je Mario springen. Met genoeg muntjes kun je ook Peach, Toad en Luigi ontgrendelen als speelbare personages. Je kunt ze óók gebruiken om je virtuele Mushroom Kingdom op te bouwen, met minigames en versieringen.

Ben je klaar met de 24 meegeleverde levels, dan is er nog de Toad Race. In deze modus strijd je tegen vrienden om zoveel mogelijk muntjes in één level te verzamelen. Ook kun je jouw score delen met de rest van de wereld om te ontdekken wie de allerbeste speler is.

Je kunt Super Mario Run via onderstaande link downloaden in de Play Store. Een demoversie van de game is gratis, voor het volledige spel betaal je 10 euro via een in-app aankoop. Super Mario Run werkt op elk toestel met Android 4.2 of nieuwer.

Download Super Mario Run in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu