De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlandse root-app SuperSU krijgt Lollipop-ondersteuning

Redactie
27 november 2014, 14:02
1 min leestijd
Nederlandse root-app SuperSU krijgt Lollipop-ondersteuning

De populaire Nederlandse root-app SuperSU is geüpdatet met Lollipop-ondersteuning en een nieuw icoon, waarmee de root-app een beetje Material wordt.

Lees verder na de advertentie.

SuperSU is de grote ‘concurrent’ van Superuser, dat standaard met CyanogenMod wordt geleverd. SuperSU wordt veelal gebruikt in andere alternatieve Android-versies of gewoon om de stock Android-versie te rooten. Met SuperSU geef je andere apps root-toegang, waardoor zij meer rechten krijgen. Dit is bijvoorbeeld handig voor het aanpassen van de kloksnelheid of het maken van een volledige backup, inclusief appdata.

SuperSU Lollipop-ondersteuning

supersu

SuperSU heeft van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire een grote update gekregen die het mogelijk maakt om de app op Android 5.0 te gebruiken. De SuperSU Lollipop-ondersteuning komt nadat Google belangrijke veranderingen in Android doorvoerde, die effect hebben op de werking van root-apps en root-toegang.

Daarnaast is SuperSU iets meer material door het nieuwe design van de app en het nieuwe icoon. Een echt Material Design wordt spoedig doorgevoerd, want veel toestellen met een oudere Android-versie kunnen geen gebruikmaken van veel functies van dit nieuwe design. Daarom heeft het redesign volgens Chainfire nog niet zo veel haast.

Ook krijgen Pro-gebruikers, die de premium-versie van SuperSU hebben aangeschaft, de mogelijkheid om via een in-app-aankoop vaker te doneren. Chainfire doet zijn werk grotendeels vrijwillig, en de premium-app is helemaal niet nodig om van zijn root-app gebruik te maken.

Download

SuperSU is gratis in Google Play te downloaden. De app is echter niet vanuit Google Play te installeren zonder dat je over TRWP of een alternatieve recovery beschikt. De app moet namelijk op een speciale manier worden geïnstalleerd, waarbij de meesten dit zip-bestand flashen in hun alternatieve recovery. Als je dit hebt gedaan, kun je de app via Google Play updaten.

Download SuperSU in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu