Swift beta: meer dan de zoveelste Android Twitter-app?

Wouter Nijsen
31 augustus 2009, 21:30
2 min leestijd
Swift beta: meer dan de zoveelste Android Twitter-app?
Swift main

Je zou je kunnen afvragen of behoefte is aan nog een Twitter-applicatie voor Android. Ontwikkelaar Sebastian Delmont denkt van wel en heeft daarom Swift Twitter Client uitgebracht. Deze nieuwe Twitter-applicatie kenmerkt zich door een duidelijke en overzichtelijke opzet. De basis is het scherm waarop je eigen tijdlijn wordt weergegeven. Via de menuknop van je Android-telefoon is het mogelijk een extra menubalk op te roepen waarmee je toegang krijgt tot Mentions, Direct Messages, een zoekfunctie en een functie om het profiel van iemand te bekijken. Door een bericht, ook wel tweet, te selecteren opent zich een nieuw scherm waar je kunt antwoorden, retweeten en een eventueel aanwezige link kunt openen. Het bijzondere aan Swift is dat deze een eigen browser gebruikt voor het weergeven van de links. Hiermee blijf je dus binnen de applicatie en dat bevordert de snelheid.  

Swift ondersteunt helaas maar één Twitter-account, maar gezien het feit dat het hier een betaversie betreft zou dat natuurlijk in de definitieve versie wel eens aangepast kunnen zijn. Foto’s en video’s versturen ondersteunt Swift gelukkig wel. Daarbij het je de keuze uit  drie diensten, namelijk TwitPic, TwitVid en YFrog. Via een instelbare interval is het mogelijk op nieuwe berichten te laten zoeken. Daarbij kun je aangeven welke berichten gecontroleerd moeten worden, alleen je Timeline, of ook Mentions en Direct Messages. Notificatie vind plaats via een geluidsmelding en een bericht in de taakbalk.

Lees verder na de advertentie.

Swift reply

Conclusie
Swift lijkt zijn pijlen op Twidroid gericht te hebben en voorlopig lijkt het een onbesliste strijd. Twidroid is al veel langer in de markt en nagenoeg uitontwikkeld, Swift heeft nog wel wat kleine bugs, zoals een spontane force close en een menu dat niet altijd even goed reageert, maar heeft wel veel potentieel. Met name op het gebied van snelheid wint Swift het van Twidroid, terwijl het bijna dezelfde functies heeft. Om nog maar even antwoord te geven op de titel van dit bericht: helaas heeft Swift weinig meer te bieden dan de al bestaande Twitter-applicaties voor Android, of het moet de snelheid zijn. Zijn de layout en interface helemaal jou smaak, dan zou ik het gewoon eens zelf gaan testen.

Swift Twitter-Client Beta is (voorlopig?) gratis te downloaden in de Market, of rechtstreeks door het scannen van de QR-code.

Categorie: Communicatie
Spotlights: Android, Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's