Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Bestuur je pc op afstand met Swift Remote

Wouter Nijsen
15 mei 2015, 14:33
1 min leestijd
Bestuur je pc op afstand met Swift Remote

Ben je op zoek naar een app om je pc op afstand mee te bedienen, dan is  Swift Remote het  proberen waard. De app is ook geschikt  voor multimediatoepassingen.

Lees verder na de advertentie.

Je computer op afstand bedienen

Swift Remote is een nieuwe app waarmee je een  pc op afstand bedient met een Android-toestel. Echt nieuw is dat niet, maar het wordt wel prima door de nieuwe app uitgevoerd. Swift Remote maakt via wifi verbinding met een computer en koppelt zich daarna met een applicatie, die je handmatig dient te installeren. Dat is overigens het enige wat je hoeft te doen, want daarna kun je gelijk met de app aan de slag.  Belangrijk om te weten is dat Swift Remote vooralsnog alleen met Windows-pc’s werkt.

De aanwezige opties worden door Swift Remote onderverdeeld in verschillende categorieën. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om bestanden en berichten met verschillende apparaten te delen.

Swift Remote is echter vooral handig voor het bedienen van een pc. Zo kun je gemakkelijk met de app een computer in de slaapstand zetten, `m helemaal uitschakelen, de helderheid bijstellen of het volume aanpassen. Ook handig zijn de multimedia-opties die je hebt, waarmee je bijvoorbeeld het programma Media Player Classic bestuurt.

Tot slot  tovert de app het scherm van je Android om tot een grote trackpad, waardoor je volledige controle over je pc krijgt. Deze functie is natuurlijk ook handig als  je liever een andere mediaspeler gebruikt.

Swift Remote voor Android downloaden

Swift Remote is gratis te downloaden en bevat geen vervelende in-app aankopen. De app is 1,7MB groot en draait op apparaten met Android 4.0 of nieuwer.

Download Swift Remote in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu