Bestuur je pc op afstand met Swift Remote
Wouter Nijsen
Swift Remote

Swift Remote

Gratis

Onze score

7

Ben je op zoek naar een app om je pc op afstand mee te bedienen, dan is  Swift Remote het  proberen waard. De app is ook geschikt  voor multimediatoepassingen.

Je computer op afstand bedienen

Swift Remote is een nieuwe app waarmee je een  pc op afstand bedient met een Android-toestel. Echt nieuw is dat niet, maar het wordt wel prima door de nieuwe app uitgevoerd. Swift Remote maakt via wifi verbinding met een computer en koppelt zich daarna met een applicatie, die je handmatig dient te installeren. Dat is overigens het enige wat je hoeft te doen, want daarna kun je gelijk met de app aan de slag.  Belangrijk om te weten is dat Swift Remote vooralsnog alleen met Windows-pc’s werkt.

De aanwezige opties worden door Swift Remote onderverdeeld in verschillende categorieën. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om bestanden en berichten met verschillende apparaten te delen.

Swift Remote is echter vooral handig voor het bedienen van een pc. Zo kun je gemakkelijk met de app een computer in de slaapstand zetten, `m helemaal uitschakelen, de helderheid bijstellen of het volume aanpassen. Ook handig zijn de multimedia-opties die je hebt, waarmee je bijvoorbeeld het programma Media Player Classic bestuurt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tot slot  tovert de app het scherm van je Android om tot een grote trackpad, waardoor je volledige controle over je pc krijgt. Deze functie is natuurlijk ook handig als  je liever een andere mediaspeler gebruikt.

Swift Remote voor Android downloaden

Swift Remote is gratis te downloaden en bevat geen vervelende in-app aankopen. De app is 1,7MB groot en draait op apparaten met Android 4.0 of nieuwer.

Download Swift Remote in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.