Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo verandert de nieuwste SwiftKey Beta het swipen

Erwin Vogelaar
11 maart 2017, 9:57
2 min leestijd
Zo verandert de nieuwste SwiftKey Beta het swipen

De nieuwste SwiftKey Beta-update laat je op een iets andere manier swipen. De testversie van het bekende toetsenbord geeft nu drie opties bij woorden die op elkaar lijken.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey Beta-update

Als je SwiftKey gebruikt, kan het toetsenbord moeite hebben met woorden die op elkaar lijken. Denk hierbij aan woorden die qua swipebeweging hetzelfde zijn, maar door een enkele of dubbele klinker een hele andere betekenis krijgen. In de nieuwste testversie van de app probeert SwiftKey hier wat aan te doen door voorspellingen op een iets andere manier te presenteren.

swiftkey beta-update

Als je een woord swipet waarbij er meerdere mogelijkheden zijn, dan geeft SwiftKey Beta je met deze nieuwe functie drie mogelijke opties. Je kunt dan twee acties ondernemen. Of je pauzeert het typen en kiest het juiste woord uit de drie opties. Of je gaat door met typen en dan wordt de middelste optie automatisch gekozen. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om een woord dat SwiftKey verkeerd voorspelt aan te passen.

SwiftKey test deze nieuwe functie in de bètaversie van het toetsenbord om te zien hoe het bevalt. Het team vraagt om reacties van gebruikers over de nieuwe functies onder dit bericht op de SwiftKey-website. De feedback is nog overweldigend negatief. De meest gehoorde kritiek is dat de nieuwe functie het typen langzamer maakt en dat men de oude versie weer terug wilt. Als de feedback niet beter wordt is er een kans dat de functie nooit naar de stabiele versie van de app komt.

SwiftKey Beta downloaden

De nieuwste versie van SwiftKey Beta kun je downloaden in de Play Store via onderstaande link. In deze versie van het toetsenbord worden nieuwe functies als eerste getest. Het kan dus zijn dat de app vergeleken met de reguliere versie van SwiftKey wat instabieler is.

Download SwiftKey Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu