Swiftkey nu gratis (en nog 4 redenen om het keyboard te downloaden)

Gijs Ettes
11 juni 2014, 14:15
2 min leestijd
Swiftkey nu gratis (en nog 4 redenen om het keyboard te downloaden)
swiftkey keyboard

Sinds vandaag kun je Swiftkey gratis downloaden en dat is goed nieuws voor iedereen die niet tevreden is over het standaardtoetsenbord op zijn of haar Android-toestel. Swiftkey Keyboard is een intelligent toetsenbord dat al jaren meedraait in de top van meest populaire Android-apps. Naast het feit dat het toetsenbord nu gratis en ongelimiteerd is te gebruiken, zijn er nog 4 redenen waarom iedereen aan de slag zou moeten met Swiftkey.

Lees verder na de advertentie.

1. Slimme tekstvoorspelling

swiftkey gratis

Nadat je Swiftkey gratis hebt gedownload en het keyboard hebt geïnstalleerd, kun je direct gebruikmaken van de slimme tekstvoorspelling die het biedt. Automatisch staat Nederlands ingesteld, maar je kunt ook gaan voor een van de ruim 60 andere talen.

Vervolgens kun je direct beginnen met het tikken van mails, sms’jes, WhatsApp-berichten en ga zo maar door. Hoe meer je typt, des te meer Swiftkey leert en des te beter de woordsuggesties worden.

2. Minder fouten, sneller typen

swiftkey gratis

Tik je vaak ongeveer dezelfde zinnen, dan verloopt dat dankzij de tekstvoorspelling van Swiftkey stukken sneller en bovendien foutloos. Druk je op spatie, dan wordt het huidige woord aangevuld met de suggestie.

Bovendien is het simpel om bepaalde woorden die Swiftkey niet kent (denk aan afkortingen of gekke namen), toe te voegen aan het woordenboek. Het is ook mogelijk om via spraak woorden in te voeren of gebruik te maken van Flow. Daarmee  vorm je woorden door met je vinger over het toetsenbord te vegen, vergelijkbaar dus met Swype.

3. Swiftkey is aanpasbaar

swiftkey gratis

Door de Swiftkey-app te starten of naar ‘Instellingen > Algemeen > Taal en invoer’ te gaan, kun je Swiftkey naar wens aanpassen. Zo is het mogelijk om een ander thema in te stellen, de indeling van het toetsenbord te tweaken, de taal te wijzigen en de geluiden of trillingen tijdens het typen uit te schakelen. Verder kun je Flow en spraakinvoer uitschakelen en de tekstcorrectie tweaken.

Ook tof is dat je gebruikersstatistieken kunt bekijken om te zien hoeveel toetsaanslagen, fouten en aangevulde woorden je hebt getypt. Ook zie je hoeveel procent efficiënter je typt dankzij Swiftkey.

4. Koppel je sociale netwerken

swiftkey gratis

Naast veel typen kun je Swiftkey ook slimmer maken door Swiftkey Cloud in te schakelen. Je kunt het keyboard koppelen met je Google-account of sociale netwerken, zodat Swiftkey aan de hand van je mails, tweets en Facebook-berichten in druk van jouw schrijfstijl krijgt.

Daarnaast kun je je voorkeuren opslaan in de cloud voor het geval dat je je toestel verliest. Ook als je wisselt van telefoon of tablet is  een dergelijke back-up natuurlijk erg handig. Je hoeft kunt dan direct gebruikmaken van dezelfde slimme tekstvoorspelling en autocorrectie, zonder dat Swiftkey zich jouw schrijfstijl opnieuw eigen moet maken.

Download Swiftkey Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu