Zo bewaart de nieuwe functie van SwiftKey Beta je privacy

SwiftKey Beta

Gratis

Onze score

7,5

Wanneer je voortaan een nieuw privé-tabblad opent in je browser, houdt SwiftKey Beta niet bij wat je typt. Op die manier respecteert het toetsenbord je privacy.

SwiftKey incognitomodus automatisch

De testversie van het populaire SwiftKey heeft er een nieuwe functie bijgekregen. Voortaan schakelt het Gboard-alternatief automatisch over naar een anonieme versie wanneer je incognito gaat in je browser. SwiftKey slaat zodoende niks op van wat je hebt getypt tijdens deze sessie. Dit is natuurlijk hartstikke goed voor je privacy.

Zo download en gebruik je SwiftKey Beta:

  1. Ga naar de app in Google Play en druk op ‘Installeren’;
  2. Open SwiftKey Beta en doorloop de stappen op het scherm;
  3. Schakel als eerst het nieuwe toetsenbord in;
  4. Selecteer vervolgens de experimentele app als toetsenbord, en maak eventueel een account aan;
  5. Open een incognitotabblad in Google Chrome en merk het nieuwe icoontje in het toetsenbord op. Vanaf nu wordt niks bijgehouden.

De woorden die je tijdens een privésessie typt worden niet opgeslagen in het woordenboek, en zijn niet te achterhalen. Dit bespaart je mogelijk een hoop gênante tekstvoorspellingen. SwiftKey Beta schakelt automatisch over in alle grote browsers voor je smartphone of tablet, waaronder Chrome en Microsoft Edge.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Werkt ook in Telegram

De functie werkt ook in privégesprekken in WhatsApp-alternatief Telegram. Je kunt de modus overigens niet handmatig uitzetten. Pas wanneer je weer een ‘normaal’ tabblad opent, krijg je de reguliere versie van SwiftKey Beta terug.

Gboard, het toetsenbord van Google, schakelt al sinds 2017 automatisch over naar een privémodus wanneer je een incognito-tabblad in Chrome opent. Bovendien zit de functie al langer in de stabiele versie van SwiftKey, maar moet je ‘m zelf aanzetten via de instellingen.

SwiftKey Beta is het testprogramma van de populaire toetsenbord-app en heeft meer dan één miljoen downloads. De stabiele versie staat op ruim 100 miljoen Android-smartphones. Het is nog niet bekend wanneer de functie uitrolt naar alle SwiftKey-gebruikers.

→ Download SwiftKey Beta in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.