De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

SwiftKey luistert vanaf nu naar wat je zegt

Redactie
12 augustus 2010, 9:31
1 min leestijd
SwiftKey luistert vanaf nu naar wat je zegt

De makers van SwiftKey hebben het toetsenbord verbeterd met spraak-naar-tekst. Klik op het kleine microfoontje linksonder en een nieuw spraakvenster verschijnt. Spreek duidelijk in wat je wilt typen (bijvoorbeeld ‘Hi, my name is Michael’) en SwiftKey schotelt je een aantal opties voor. Handig voor mensen die een Amerikaanse tongval missen. Google’s ingebouwde spraak-naar-tekst-functie zet gesproken woorden direct om in zinnen, en dat resulteert bij sommigen in foute zoekopdrachten. Toch is de mogelijkheid om de goede zin te kiezen een extra stap in het spraak-naar-tekst-proces. Verliest spraak-naar-tekst hierdoor snelheid, waardoor het net zo makkelijk is om gewoon te typen?

Het antwoord op de vraag kunnen wij je niet geven, want dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Wij hebben de nieuwste versie van SwiftKey even getest en vonden het erg fijn werken. De oude trucjes zijn natuurlijk weer van de partij. Wanneer je typt verschijnen er boven het toetsenbord drie blokken, waarin verschillende woorden staan. Stel: je typt ‘Ha’, dan staat er in één van de blokken het woordje ‘Hallo’. Klik dit blokje aan en je hoeft de laatste drie letters van ‘Hallo’ niet te typen. Handig!

Lees verder na de advertentie.

Vergeet echter niet dat dat de nieuwe spraakherkenning geen Nederlands verstaat. Als je veel mailtjes of sms’jes stuurt naar Engelse vrienden, dan is spraak-naar-tekst handig, maar anders is de nieuwste versie van SwiftKey een beetje overbodig.

De bèta van SwiftKey is nog niet de definitieve versie. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat. Je kunt de applicatie gratis downloaden in de Android Market. Het filmpje hieronder geeft een goed beeld van hoe SwiftKey werkt, maar laat niet de nieuwe spraak-naar-tekst-mogelijkheid zien.

Downloaden via Android-browser: SwiftKey (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu