SwiftKey maakt nu gebruik van neuraal netwerk voor woordvoorspellingen

Erwin Vogelaar
18 september 2016, 10:10
2 min leestijd
SwiftKey maakt nu gebruik van neuraal netwerk voor woordvoorspellingen

Met het nieuwe SwiftKey neuraal netwerk is de app een stuk beter in het voorspellen en het corrigeren van de woorden die je typt.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey neuraal netwerk

SwiftKey is een van de bekendste toetsenborden als het gaat om woordvoorspelling. Naast dat je met dit toetsenbord kunt swipen om woorden te schrijven, is de belangrijkste feature dat SwiftKey kan raden wat je wil gaan typen. Je kunt de app toegang geven tot onder andere je e-mails, tweets en dergelijke, zodat het leert van jouw unieke schrijfstijl. Nu gooit SwiftKey ook een neuraal netwerk in de strijd om nog beter te voorspellen wat je wil gaan typen. De kunstmatige intelligentie kijkt hiervoor naar context van wat je schrijft. Op deze manier probeert SwiftKey zijn positie in de toetsenbord-markt hoog te houden.

swiftkey neuraal netwerk

De nieuwe functie was al eerder te testen in een speciale Neural Alpha-versie van de app, maar nu een jaar later is de functie onderdeel geworden van de normale versie van SwiftKey. Naast betere woordvoorspelling helpt het neurale netwerk ook met betere correctie als je aan het typen bent. De kunstmatige intelligentie kijkt naar de woorden die jij vaak gebruikt, maar ook de zinsopbouw en bepaalde patronen. Deze versie van de app is nu niet meer verkrijgbaar, omdat alle functies in de hoofd-app verwerkt zijn.

Door een update eerder deze maand heeft SwiftKey nu ook ondersteuning voor de Android 7.0 (Nougat)-emoji. Met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem worden namelijk honderden nieuwe en aangepaste emoji geïntroduceerd. Zo kun je nu ook in SwiftKey de emoji ingedrukt houden om een andere huidskleur te selecteren.

SwiftKey Keyboard downloaden

De nieuwste versie van SwiftKey is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt maar om enkele MB’s vrije ruimte voor de installatie.

Download SwiftKey Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu