De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Swiftkey Neural: voorspellend toetsenbord wordt nog slimmer

Gijs Ettes
12 oktober 2015, 8:51
1 min leestijd
Swiftkey Neural: voorspellend toetsenbord wordt nog slimmer

Swiftkey is al jaren één van de beste alternatieve toetsenbord-apps in Google Play, voornamelijk dankzij  aan de uitstekende tekstvoorspelling. Swiftkey Neural doet er nog een schepje bovenop en de alfaversie is nu uit te proberen.

Lees verder na de advertentie.

Slimmere tekstvoorspelling dankzij AI

Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze versie van Swiftkey gebruik van een kunstmatig neuraal netwerk dat de structuur en de werking van het menselijk brein nabootst. Daardoor kan Swiftkey Neural nog beter leren van jouw gebruik om op die manier complete woorden en zinnen te voorspellen. De normale Swiftkey kan dit al in beperkte mate, al zijn de suggesties niet altijd juist.

Swiftkey Neural herkent en leert van de zinsopbouw, patronen en woorden die jij vaakt gebruikt om betere suggesties te doen. Naarmate je de keyboard-app vaker gebruikt, kan hij beter de structuur van je tekst doorgronden en op basis daarvan betere voorstellen doen voor woorden die je mogelijk wilt typen. Hierdoor kun je in een handomdraai complete zinnen zonder spel- of typefouten tikken. Volgens de makers moet dit het opstellen van teksten op smartphones minder frustrerend maken.

Swiftkey Neural downloaden

De alfaversie van Swiftkey Neural is nu gratis te downloaden in Google Play, maar het keyboard is helaas nog wel volledig Engelstalig. We verwachten dat hier in de nabije toekomst verandering in komt, aangezien de normale Swiftkey ook in het Nederlands is te gebruiken. De app neemt circa 44MB in op je toestel en vereist Android 4.4 of nieuwer.

Download Swiftkey Neural in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu