SwiftKey maakt premium thema’s gratis voor iedereen

Rick van der Veer
2 december 2016, 15:15
2 min leestijd
SwiftKey maakt premium thema’s gratis voor iedereen

De populaire toetsenbord-app SwiftKey heeft alle betaalde thema’s gratis gemaakt. Deze thema’s zijn nu voor iedereen te downloaden in de SwiftKey Store.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey thema’s gratis

Alle SwiftKey thema’s in de Store waar je voorheen voor moest betalen zijn nu gratis te installeren voor alle gebruikers. De toetsenbord-app zelf is al een tijdje gratis, maar voor veel thema’s moest je nog een klein bedrag neerleggen. De app is nu in zijn geheel gratis te gebruiken: geen enkele functie zit nu nog achter een betaalmuur.

Dankzij het nieuwe prijsbeleid heeft iedereen nu toegang tot alle thema’s. Op moment van schrijven kun je meer dan 100 thema’s downloaden om een eigen draai aan je toetsenbord te geven. Het bedrijf heeft daarnaast een nieuwe set thema’s in de Store gezet. In het ‘Vivid’-pakket zit een vijftal thema’s met vrolijke kleurtjes.

swiftkey thema's gratis

Het gratis maken van alle thema’s volgt op een relatief grote update voor SwiftKey die een paar dagen geleden werd uitgerold. In deze update werd de Klembord-functie geïntroduceerd. Hiermee kun je langere teksten in één keer neerzetten door er een korte snelkoppeling voor in te stellen. Daarnaast kun je met de Incognito-modus tijdelijk het opslaan van je woordgebruik uitschakelen.

Waar SwiftKey nu zijn inkomen vandaan haalt is niet helemaal duidelijk. Eerder dit jaar werd het gelijknamige bedrijf achter het toetsenbord nog overgenomen door Microsoft, wat betekent dat de firma minder om inkomsten verlegen zit dan voorheen. Het bedrijf vormt nu immers een onderdeel van een groot technologiebedrijf.

De reden dat SwiftKey zo populair is komt doordat de app gebruik maakt van machine learning om woordvoorspellingen te doen. De app houdt bij welke woorden en zinsconstructies je het meest gebruikt en probeert zo je zinnen aan te vullen terwijl je typt. Je kunt ook swipen om te typen met de app en je eigen personalisaties synchroniseren tussen verschillende toestellen.

SwiftKey downloaden

SwiftKey is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 nodig. Je kunt vervolgens Swiftkey thema’s gratis downloaden via de app zelf.

Download SwiftKey Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu