Swiftkey voor Android: concurrentie voor Swype

Redactie
14 juli 2010, 11:44
1 min leestijd
Swiftkey voor Android: concurrentie voor Swype
swiftkey

Swiftkey is al twee jaar bezig met een applicatie om makkelijk tekst in te voeren. Eindelijk is de app nu ook beschikbaar voor Android-gebruikers. De insteek is wel wat anders dan Swype, die onlangs een eigen beta uitbracht, maar de eerste reacties van gebruikers zijn hoopgevend. Je kunt Swiftkey gebruiken in plaats van het standaard Android-toetsenbordje, nadat je de gewenste taalpakketten hebt toegevoegd. Swiftkey heeft als belangrijkste pluspunt dat het in staat is om je volgende woord te raden: het kijkt dus niet op basis van een reeks ingetikte letter, maar snapt dat als je “erg” hebt ingetikt er meestal een woord als “goed”, “snel”, “mooi” of “interessant” zou moeten volgen.

Swiftkey kijkt ook naar je eerder verstuurde sms-berichten om te kijken wat jouw taalgebruik is. Ben je dus gewend geraakt om “me telefoon” te schrijven, dan leer je de foute gewoonte niet meer af. Swiftkey is nog gratis ook. Onderstaande video geeft aan hoe het werkt. Swiftkey is geschikt voor bijna alle Android-toestellen vanaf 1.5 (Cupcake) tot en met 2.2 (Froyo).

Lees verder na de advertentie.

swiftkey-app

De eerste versie is een beta heeft nog een tijdsbeperking (na een bepaalde datum is de app niet meer te gebruiken). Als talen worden Nederlands (!), Engels (UK/US), Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Zweeds ondersteund. Volgens de ontwikkelaar kun je er 50% sneller mee schrijven en leert de app dynamisch tijdens het schrijven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu