SwiftKey X niet langer in bèta en nu ook geschikt voor tablets

Redactie
15 juli 2011, 16:37
2 min leestijd
SwiftKey X niet langer in bèta en nu ook geschikt voor tablets
SwiftKey X niet langer in bèta en nu ook geschikt voor tablets

De populaire tekstinvoerapplicatie SwiftKey X is nu officieel te verkrijgen in de Android Market en komt nu ook met een tabletversie. De app was lange tijd in bèta, maar is nu dan klaar voor het grote publiek. Met SwiftKey X kun je niet alleen gemakkelijker typen, de app houdt geeft ook suggesties en correcties aan de hand van jouw manier typen.


Beide SwiftKey-apps maken gebruik van TouchType’s nieuwe Fluency 2.0 technologie. Deze ‘language inference engine’ analyseert jouw manier van typen en maakt ook gebruik van bestaande tekstberichten die je via SMS, Facebook, Twitter en GMail hebt verstuurd om beter te voorspellen wat je wilt gaan typen. Met deze vorm van cloud-based personalisatie worden je bestaande berichten gescand om zo patronen te ontdekken. Zo kan de app bijvoorbeeld ontdekken of je vaker kleiner dan of kleiner als typt, ongeacht wat grammaticaal correct is, en geeft de meestgebruikte vorm dan als eerste voorkeur.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey X Phone

SwiftKey houdt ook bij of je langzaam typt of snel typt. Ben je langzaam aan het typen dan zal de app steeds proberen je woorden af te maken. Typ je vlug dan richt SwiftKey zich vooral op het verbeteren van taalfouten. Met speciale veegbewegingen kun je ook gemakkelijk getypte woorden weer verwijderen of het toetsenbord minimaliseren. Je hebt de keuze uit de thema’s licht, donker en neon zodat je ook kunt wisselen als de kleur van het toetsenbord je niet meer aanstaat.

In totaal worden zo’n twintig talen ondersteund door de app, waaronder Nederlands, Engels en Spaans. Wat heel handig is dat tot drie talen tegelijkertijd kunnen worden ingesteld. Als je meerdere talen in hetzelfde bericht gebruikt wordt wisselt de SwiftKey applicatie vanzelf mee. Zo krijg je steeds voorspellingen en verbeteringen voor de taal die je op dat moment aan het gebruiken bent.

De tabletversie werkt bijna nagenoeg hetzelfde als de telefoonversie. Wel is een speciale split screen modus toegevoegd zodat je ook alleen met je duimen kunt typen. Het toetsenbord wordt dan als het ware doormidden gebroken en de twee stukken verschuiven ieder naar een kant van het scherm zodat je met twee duimen een volledig toetsenbord kunt bedienen.

De telefoonapp en de tabletapp zijn beide los te koop voor 1,40 euro de eerste 48 uur. Daarna zal de telefoonvariant 2,11 euro gaan kosten en de tabletvariant 3,53 euro. Er is helaas geen universele app. Voor de telefoonapp is minimaal Android 2.1 nodig, de tabletversie vereist Android 3.x Honeycomb.

Downloaden via Android Market: SwiftKey X (Phone) (€1,40 eerste 48 uur, dan €2,11)

Downloaden via Android Market: SwiftKey Tablet X (€1,40 eerste 48 uur, dan €3,53)

Bron: Eurodroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu