Swing Copters 2: nieuwe game van maker Flappy Bird

Redactie
17 december 2015, 10:15
2 min leestijd
Swing Copters 2: nieuwe game van maker Flappy Bird

Vorig jaar bracht Dong Nguyen, de ontwikkelaar van Flappy Bird, Swing Copters uit. De game was zo mogelijk nog moeilijker en  frustrerender dan Flappy Bird, en nu is er een tweede editie van verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Swing Copters 2 is geen goede game om ‘s ochtends uit te proberen. De app is  zo frustrerend, dat het bijna verslavend is. Je wilt namelijk dat het in ieder geval één keer lukt je poppetje recht omhoog te laten vliegen en de poortjes te laten passeren.

Frustraties

Want dat is eigenlijk waar de hele game om draait: een klein groen poppetje met propellers op zijn hoofd te laten vliegen zonder de muren of obstakels te raken. Dit doe je door op het scherm te tikken, waarna je opstijgt. Vervolgens moet je je personage  in de lucht houden door heel simpel te blijven tikken. Tik je rechts, dan vliegt ‘ie precies de andere kant op en vice versa. De eerste vijftig keer vlieg je gegarandeerd tegen de muren aan en stort je neer.

Heb je het vliegen in een rechte lijn eindelijk onder de knie (tip, heel snel achter elkaar blijven tikken totdat je het ritme te pakken hebt), dan verschijnen er opeens obstakels met een poort. De uitdaging is om het poppetje door de poort te laten vliegen zonder het obstakel zelf te raken, want dan verdien je een punt. Raak je hem wel aan dan stort je neer. En alsof dat niet moeilijk genoeg is, heeft Nguyen twee heen en weer zwiepende hamers onder de poort gehangen. Frustratie verzekerd!

Het verschil met Swing Copters is dat deel 2 meer personages  heeft, die vrijgespeeld kunnen worden als je een bepaald aantal punten hebt behaald of door 99 cent te betalen. Als je eenmaal de besturing van het groene poppetje onder de knie hebt, blijft de game toch uitdagend door van poppetje  te wisselen aangezien zij weer een heel ander tikritme vereisen om recht omhoog te blijven gaan.

Download Swing Copters 2

Swing Copters 2 is gratis te downloaden in Google Play. Voor 99 cent verdwijnen de advertenties, die overigens niet storend zijn. Wil je meer poppetjes  vrijspelen dan betaal je ook 99 cent of je moet meerdere medailles behalen. Swing Copters 2 vereist  Android 2.3.3 of hoger en 7,9MB aan vrije opslagruimte.

Download Swing Copters 2 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu