Swipe for Facebook: luchtig alternatief voor zware Facebook-app

Lars Paymans
11 april 2016, 18:33
2 min leestijd
Swipe for Facebook: luchtig alternatief voor zware Facebook-app

Of je nu dol bent op Facebook of je het sociale netwerk liever kwijt bent: als je in contact wilt blijven met je familie of vrienden kun je haast niet zonder. Daarom is het ook zo vervelend dat de officiële Facebook-app zo zwaar is. Met Swipe for Facebook heb je een luchtig alternatief.

Op het eerste gezicht ziet Swipe for Facebook eruit als de officiële Facebook-app. Ook hier kun je door de verschillende vensters bladeren door van links naar rechts of vice versa  over het scherm te vegen, en zijn de tabbladen in dezelfde volgorde ingedeeld. De app zou een stuk minder van je smartphone moeten vragen dan de officiële Facebook-app, die erom bekend staat je accu in rap tempo leeg te slurpen, wat vooral komt door activiteiten op de achtergrond.

Lees verder na de advertentie.

Swipe for Facebook extra functies

Bovendien is de Messenger-functie ingebouwd in Swipe for Facebook, wat betekent dat je geen aparte Messenger-app nodig hebt om chatberichten te versturen en ontvangen. Swipe for Facebook gebruikt simpelweg de webversie van het sociale netwerk en verpakt deze in een stijlvolle app. Dit zorgt ervoor dat de app een stuk minder vraagt dan de officiële Facebook-app.

Als leuke bonus is er ook een nachtthema beschikbaar, die je tijdlijn een stijlvol zwart kleurtje geeft. Wel zo fijn als je voor het slapengaan nog even je tijdlijn wilt checken. Als je deze en meer thema’s wilt gebruiken, dien je wel de volledige versie aan te schaffen voor 3,03 euro. Er is zelfs een AMOLED-thema beschikbaar, die je accu bespaart als je een AMOLED-scherm hebt. De pro-versie bevat bovendien een accubesparende modus en laat je periodes instellen waarop je geen notificaties ontvangt.

In de beschrijving van de app staan bovendien de plannen van de ontwikkelaar uiteengezet. Zo lijken er verschillende opties onderweg, waarmee je onder meer voorgestelde vrienden kunt verbergen in je overzicht. Ook gaat de app vingerafdrukscanners ondersteunen om je account af te schermen. Houd dus regelmatig updates voor Swipe for Facebook in de gaten.

Download Swipe for Facebook (gratis)
Download Swipe for Facebook Pro (€3,03)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu