Switchr: snel wisselen tussen apps met innovatieve Android-app

Redactie
25 december 2013, 16:41
2 min leestijd
Switchr: snel wisselen tussen apps met innovatieve Android-app
switchr

Switchr wil de manier waarop je van app wisselt drastisch veranderen. Met een simpele maar hele slimme manier van besturen wil de Android-app je snel en gemakkelijk tussen jouw actieve apps laten wisselen, waarbij ontwikkelaar Mohammad Adib al snel de vergelijking met ALT-TAB van Windows erbij pakt.

Het multitasken op Android is hier en daar nog niet altijd even efficient. Neemt stock Android, dat een lijst met apps onder elkaar zet waarna je de apps één voor één kunt wegswipen. Het is veelal niet ideaal. Daarnaast is het ook niet de mooiste manier van multitasken. Beide problemen wil Switchr oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Switchr: features

switchr2

Switchr biedt Android-gebruikers de mogelijkheid om met één tap of twee taps op de multitask-knop het normale multitask-venster te openen. Die feature blijft. Maar volgens ontwikkelaar Adib is het veel gemakkelijker om middels een swipe aan de rechter- of linkerzijde een nieuw soort multitaskmenu te openen. De draaiende apps worden vervolgens met hun app-icoon over het huidige venster geprojecteerd, waarna je snel tussen de apps kunt wisselen.

Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld het rotatie-effect, doorzichtigheid, vervaag-effect, zoom-effect, de grootte van app-iconen en de ruimte tussen de iconen aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor alleen app-iconen of grotere vensters. Met laatstgenoemde lijkt het bijvoorbeeld of je door kaarten aan het bladeren bent. Middels verschillende gestures kun je de apps vervolgens afsluiten, zoals een app-icoon naar een specifieke hoek slepen.

Een hele gave feature van Switchr is de live preview van actieve apps. Zo kun je door je draaiende apps bladeren en wordt de achtergrond aan de betreffende app aangepast. Zo zie je altijd in één oogopslag waarmee je bezig was. Ook is het gewoon een toffe eigenschap.

Switchr video

Switchr - Task Switching Revolutionized (Version 1.0)

Switchr is gratis in Google Play te downloaden. De pro-versie van 1,45 euro biedt meer functionaleiten en instellingen waarmee de gebruiker de app nog meer naar eigen wens kan inrichten.

Download: Switchr (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu