Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Swype-app eindelijk via Google Play Store te downloaden

Redactie
24 april 2013, 9:51
1 min leestijd
Swype-app eindelijk via Google Play Store te downloaden
swype-android

Swype is eindelijk gewoon verkrijgbaar in de Google Play Store, zodat je de app makkelijker kunt downloaden. Dat is voor het eerst; voorheen moest je je inschrijven en een betaversie installeren. Via de instellingen moest je aangeven dat je apps van onbekende bronnen wilde accepteren. Dat hoeft nu niet meer: je installeert Swype meteen vanuit de Play Store, maar moet daarvoor wel de creditcard trekken. De app is voor een introductieprijs van 76 cent verkrijgbaar. Wie dat wil, kan ook een trialversie installeren. Swype is daarmee een stuk goedkoper dan de belangrijkste concurrent, SwiftKey.

Swype is tegenwoordig eigendom van Nuance. Het spraakherkenningsbedrijf kocht de makers in oktober 2011 en richtte zich aanvankelijk op toestelmakers en operators. Directe verkoop aan consumenten kwam pas op de tweede plaats. Die aanpak werkte goed: meer dan 500 miljoen toestellen zijn voorzien van Swype en dat is waarschijnlijk flink meer dan wanneer Nuance het installeren van de app aan de consumenten zelf had overgelaten. SwiftKey begon echter dezelfde strategie te volgen en scoorde een deal voor de Samsung Galaxy S4. Misschien is dat de reden waarom Swype nu ook in de Google Play Store verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Swype is invoermethode om snel teksten te kunnen typen. Je veegt daarbij met de vingers over de letters, zonder het scherm los te laten. Op die manier kun je veel sneller typen dan normaal.

Downloaden:

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu