Swype krijgt concurrentie: SwiftKey introduceert nieuw toetsenbord SwiftKey Flow

Redactie
26 oktober 2012, 10:15
2 min leestijd
SwiftKey Flow

SwiftKey introduceert het nieuwe slimme toetsenbord SwiftKey Flow waarmee je van letter naar letter kunt ‘glijden’ om een woord te maken: dezelfde functie waar Swype bekend mee is geworden. Echter noemt SwiftKey het maken van woorden -logischerwijs – niet swypen, maar ‘gliden’. SwiftKey is een zeer succesvolle toetsenbordvervanger die op basis van ingevoerde woorden (sms’jes, e-mails, social media) jouw zinnen kan voorspellen, waardoor je steeds sneller en efficiënter gaat typen. Veel gebruikers van SwiftKey vroegen om een langere tijd om de implementatie van het gliden. Het is mogelijk om je in te schrijven voor de bètaversie, want de app is nog niet te downloaden in de Google Play Store.

Het voorspellen van woorden werkt ook met SwiftKey Flow, waardoor je sneller kunt typen omdat het betreffende woord al in de balk komt voordat je klaar bent met gliden. Je kunt dit woord dan aantikken en zo onthoudt SwiftKey jouw invoerfavorieten. Volgens SwiftKey herkent de app na twee ingevoerde letters voor 84% het juiste woord.

Lees verder na de advertentie.

“We hebben SwiftKey Flow met een nieuwe aanpak helemaal opnieuw ontwikkeld om onze woordvoorspelling nog krachtiger te maken. Het is onze technologie waar wij een patent op hebben” zegt SwiftKey tegen TechCrunch. “Er is geen andere app die op een dergelijk persoonlijke en accurate manier woorden kan voorspellen en die je vertelt wat je wilt zeggen op het moment dat je vinger het scherm aanraakt.”

Het Engelse SwiftKey is in 2008 opgericht en sinds 2012 werken er meer dan 70 mensen. De app is inmiddels meer dan 10 miljoen keer gedownload en beschikbaar in 44 talen. Het is nog onduidelijk wanneer SwiftKey Flow in de Google Play Store wordt gelanceerd. Als je echt niet kunt wachten, kun je altijd een speciaal VIP-account aanmaken om direct toegang te hebben tot de laatste testreleases.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu