De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Swype opent beta-programma: nieuwe manier van typen op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
9 maart 2010, 10:47
1 min leestijd
Swype opent beta-programma: nieuwe manier van typen op je Android-telefoon
swype

Android heeft standaard een prima te bedienen on-screen QWERTY-toetsenbord. Ben je hier niet zo’n fan van dan kun je nog kiezen voor het standaard telefoontoetsenblok, wat vooral bij de T9 sms’ers erg in trek is. Cliff Kushler and Randy Marsden vonden echter dat het nog beter zou moeten kunnen en ontwikkelden Swype. Afgelopen december lekte er al een voorlopige versie van Swype uit.

Ook Swype is een on-screen toetsenbord met standaard QWERTY indeling, maar er is een wezenlijk verschil. In plaats van elke letter afzonderlijk te selecteren veeg je bij Swipe van letter naar letter om op die manier het gewenste woord te vormen. De tekstvoorspelling zorgt daarbij voor de noodzakelijke woordaanvulling.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de ontwikkelaars is het met Swipe mogelijk om aanzienlijk sneller een tekst te typen dan met het standaard on-screen toetsenbord. Enige oefening is wel vereist aangezien bijvoorbeeld speciale tekens een eigen swype-actie kennen.

Om er achter te komen of dat ook zo is kun je je nu opgeven voor het Swype beta-programma. Helaas ondersteunt deze versie nog niet de Nederlandse taal, maar het geeft je wel de gelegenheid alvast wat met Swype toe oefenen zodat je het swypen volledig onder de knie hebt wanneer de definitieve versie in de Android Market verschijnt. Na het aanmelden voor het beta-programma ontvang je een e-mail met daarin de downloadlink naar de installer van Swype.

Heb je Swype geïnstalleerd dan zul je deze eerst moeten selecteren als beschikbare invoermethode bij landinstellingen en tekst die je bij de instellingen op je Android telefoon kunt vinden. Om Swype vervolgens te activeren doe je een tap-and-hold in een tekstveld waarna je Swype als invoermethode selecteert.

Aanmelden voor het beta-programma kan via de website van Swype.

Tipgever: Aron

Categorie: Tools
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's