SyncML voor Android zorgt voor zakelijke agenda- en adresboek-synchronisatie

Redactie
19 april 2010, 18:54
1 min leestijd
SyncML voor Android zorgt voor zakelijke agenda- en adresboek-synchronisatie
syncml

Synthesis gaat een SyncML-client voor Android uitbrengen. Daarmee kun je agenda’s en adresboeken die geschikt zijn voor SyncML synchroniseren met de ingebouwde Gmail-agenda en andere Google-applicaties. Het is vooral goed nieuws voor zakelijke gebruikers, want applicaties die gebruik maken van een SyncML-server zijn nu ook geschikt, zoals Oracle Collaboration Suite, OpenXchange, Teamware, eGroupware, Desknow, SyncWise en de lijst gaat nog wel even door. Synthesis gaat de eerste versie waarschijnlijk al deze maand beschikbaar stellen, met een testversie voor 30 dagen.

De software werkt op bijna alle versies van Android: 1.5, 1.6, 2.0 en 2.1. Daarnaast heeft Synthesis passende clients voor iPhone, Palm, RIM Blackberry en Windows Mobile. Wijzigingen die je in de ene agenda doorvoert worden ook in je Google Calendar zichtbaar. Misschien betekent het dé doorbraak voor Android in een zakelijke omgeving. Synthesis gaat de software via de website aanbieden en gaat licenties verkopen via Kagi, een online distributiesysteem met betaalfunctie. Je zult de software dus niet in de Android Market aantreffen. De prijs zal rond de 18 euro liggen, vergelijkbaar met de prijs van SyncML-software voor andere platforms.

Lees verder na de advertentie.

Het mooie van Android in vergelijking met bijvoorbeeld Windows Mobile of iPhone is dat je op Android meerdere adresboeken en agenda’s kunt hebben, zodat je ze apart kunt in- en uitschakelen bij de synchronisatie. Ook blijkt dat Android 1.5 en 1.6 een compleet andere manier gebruiken om de contactendatabase te benaderen dan Android 2.0 en 2.1. Het gebruik van meerdere contact-accounts is alleen mogelijk bij het nieuwe adresboek in Android 2.0 en hoger.

Categorieën: Productiviteit, Zakelijk
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's