Met SystemPanel 2 weet je wat er aan de binnenkant van je Android gebeurt

Thomas Haenen
17 januari 2017, 15:30
2 min leestijd
Met SystemPanel 2 weet je wat er aan de binnenkant van je Android gebeurt

Ben je een ontzettende geek die graag op de hoogte is van alles waar je Android-smartphone mee bezig is? Of wil je wel eens zien welke processen je toestel allemaal afhandelt? SystemPanel 2 biedt een stijvol overzicht.

Lees verder na de advertentie.

SystemPanel 2

Zolang alles naar behoren werkt op je smartphone, heb je er geen omkijken naar. Maar als apps plotseling gaan haperen of als de accuduur terugloopt, dan is het wel zo handig om even in de hardware te duiken. Dat kan met SystemPanel 2. Deze app vertelt je alles over je chipset, de accuduur, de netwerkchip en de vele andere onderdelen in je smartphone.

Zo kun je bijvoorbeeld checken of één app een wel erg grote impact heeft op je accuduur, of dat de processor vooral ‘s ochtends wel erg zwaar belast wordt. SystemPanel 2 geeft namelijk niet alleen de informatie van dat moment weer, maar toont ook wat zich de afgelopen uren op je smartphone heeft afgespeeld.

De app biedt in feite vrijwel dezelfde informatie als de eerste versie van SystemPanel. Die app is echter in 2015 voor het laatst bijgewerkt en ziet er aardig verouderd uit. SystemPanel 2 barst nog altijd van de informatie, maar verpakt in een aantrekkelijker, overzichtelijker jasje. Let op: vooralsnog verkeert de app in een beta-fase. Sommige functies werken daardoor nog niet naar behoren en het uiterlijk kan de komende tijd nog veranderen.

Is je smartphone al van Android 7.0 Nougat voorzien, dan zal de app bovendien niet volledig goed werken. Google heeft in deze versie van Android bepaalde informatie beter beschermd om de toestellen veiliger te maken. Daardoor krijg je minder gedetailleerd inzicht in het verbruik van sommige apps. De enige manier om die beperkingen te omzeilen is door je smartphone te rooten.

SystemPanel 2 voor Android downloaden

Je kunt SystemPanel 2 downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download SystemPanel 2 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu