T-Mobile brengt Wordshot voor Android uit
Redactie

t-mobile vertaalapp wordshotT-Mobile heeft een vakantie-app uitgebracht voor mensen die binnenkort op vakantie gaan naar het buitenland. Wordshot is in eerste instantie gratis en werkt redelijk goed. Met Wordshot kun je live beelden vertalen door je camera op een bepaalde tekst te richten. Er is ook een foto-modus voor langere teksten. Je maakt dan een foto van de tekst (bijvoorbeeld een menukaart) en deze wordt vervolgens voor je vertaald. Je kunt de tekst eventueel ook laten voorlezen. De Franse en Engelse taalpakketten zijn gratis te downloaden; voor de andere taalpakketten betaal je €1,59 per stuk. Beschikbaar zijn: Duits, Grieks, Spaans, Hongaars, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch en Turks.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De app gebruikt geen data wanneer hij eenmaal is geïnstalleerd. Het slimst is om de app alvast te installeren voordat je op vakantie gaat. In het buitenland kun je beter eerst een Wi-Fi-hotspot opzoeken om gratis te kunnen downloaden. T-Mobile geeft als suggestie ook om een Travel & Surf dag- of weekpas aan te schaffen, maar dat kost uiteraard geld. De app is gemaakt door het Duitse bedrijf Beyo GmbH en is ook op het iPhone-platform verschenen. Bij het vertalen van de tekst in de Android Market is er blijkbaar iets mis gegaan. De tekst “Met uw persoonlijke wachtwoord dat zij hebben geschoten Vertaal altijd bij je!” wekt nog niet teveel vertrouwen, maar bij gebruik van de app blijkt het mee te vallen. Ook blijkt de app in de Android Market de vreemde naam WordPress Shot te hebben gekregen. Wordshot is echter de juiste naam.

Downloaden uit de Android Market: Wordshot (gratis)

Tipgever: Oscar

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.