Tablet-app Chameleon Launcher beschikbaar in de Google Play Store

Redactie
19 september 2012, 16:25
1 min leestijd

De homescreen-vervanger Chameleon is na het Kickstarter-project eindelijk in de Google Play Store beschikbaar. Chameleon is een vervanging voor je huidige homescreen, waarbij je de keuze hebt om meerdere homescreens te vullen met een speciale layout met widgets en apps. Het draait bij Chameleon om relevante informatie, waardoor je voor elke gelegenheid (thuis, werk) een ander homescreen kan maken. Het betreffende homescreen wordt geactiveerd op basis van locatie (GPS), Wi-Fi-netwerk of tijdzone.

De ontwikkelaars van Chameleon wilde een homescreen creeëren waarbij elke widget, hoe verschillend ze soms ook zijn, op elkaar zijn afgestemd. Chameleon moest als één geheel ogen. De diensten die de homescreen-vervangen op dit moment biedt, zijn een kalender, klok, Facebook, Google+, Instagram, RSS-feed, YouTube en Twitter. Een mediaspeler staat op de planning.

Lees verder na de advertentie.

Chameleon voegt ook een eigen app-lijst toe die je zelf helemaal naar eigen smaak in kunt richten. Met deze kleine App Tray heb je altijd snel toegang tot je favoriete apps waar mogelijk nog geen Chameleon-widget voor beschikbaar is.

De app is met een prijs van 7,86 euro aan de vrij hoge kant, maar absoluut het proberen waard. Chameleon verandert een Android-tablet compleet en moet volgens de ontwikkelaars de Android-ervaring enorm verbeteren. Je hebt immers alleen de betreffende homescreens nodig om je content te bekijken. Een voorbeeld van Chameleon is hieronder te zien.

Download: Chameleon (€ 7,86)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu