Tango Android-app: gratis videochatten met vrienden

Redactie
1 oktober 2010, 15:14
2 min leestijd
Tango Android-app: gratis videochatten met vrienden
tango android

Er zijn Android-toestellen die al zijn voorbereid op videochatten dankzij een extra camera aan de voorkant, maar de praktijk is dat mensen er toch niet zoveel gebruik van maken. Misschien dat de nieuwe aanbieder Tango daar verandering in brengt. Tango is bedoeld voor mensen die jaloers naar FaceTime op de iPhone hebben zitten kijken en dat ook wel op hun Android-toestel voor elkaar willen krijgen, maar niets zien in Fring en andere al bestaande apps. Tango belooft gratis videochatten via 3G en Wi-Fi.

Er zijn meerdere overeenkomsten met Fring, die ook applicaties voor Android én iPhone op de markt brengt en ook de mogelijkheid biedt om te chatten. De nieuwe dienst werd gelanceerd op de Mobilize-conferentie in San Francisco en gebruikt het XMPP-protocol van Jabber en Google Talk. Het tot stand brengen van de chatgesprekken gaat via een centrale server. Daarna kun je via peer-to-peer-technologie met elkaar bellen via 3G en Wi-Fi. De kwaliteit van het beeld is afhankelijk van de verbindingskwaliteit. Beide gesprekspartners moeten de Tango-app geïnstalleerd hebben, maar dat mag ook op verschillende platformen (Android en iPhone) zijn. Je moet beschikken over Android 2.1 of hoger.

Lees verder na de advertentie.

Ik heb Tango ook geïnstalleerd, om te kijken of het vanuit Nederland goed te gebruiken is (veel van deze diensten zijn initieel gericht op de VS). Het blijkt allemaal erg mee te vallen: Nederland en België staan in het lijstje van ondersteunde landen wanneer je bij het opstarten van de app je mobiele nummer, naam en mailadres moet invullen. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om contacten uit je adresboek te importeren. Aanvankelijk zie je niets, totdat vrienden ook Tango hebben gedownload en hun 06-nummer hebben geregistreerd. Vanuit de app kun je ook vrienden (via e-mail of sms) uitnodigen om Tango te gaan gebruiken. Er zijn drie tabbladen: Contacts, Invite en Settings. Daarvan heb je in feite alleen het eerste tabblad nodig.

Aanmaken van een account.

Je kunt tijdens het gesprek ook omschakelen van video naar audio (als je haar opeens vreemd zit of wanneer je emotioneel wordt) en vervolgens weer terugschakelen naar de videochat. Tango is dus ook geschikt om gratis te bellen met andere Tango-gebruikers, maar dat is op zich niets nieuws. Er zijn al meerdere Android-apps waarmee dat kan, dus Tango zal het vooral moeten hebben van gebruiksgemak en betere beeldkwaliteit.

Downloaden via Android-browser: Tango Video Calls (gratis)

Meer info: Tango.me

Categorie: Sociaal

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's