De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tapkick 2014: balletje hooghouden in enorm verslavende gratis pixel-game

Redactie
6 juni 2014, 14:33
2 min leestijd
Tapkick 2014: balletje hooghouden in enorm verslavende gratis pixel-game
Tapkick 2014 Android

De Nederlandse ontwikkelaar OrangePixel heeft een nieuwe game uitgebracht die als geroepen komt: het is een Flappy Bird-achtige game, alleen dan in een speciaal WK-sausje. En met Flappy Bird bedoel ik geen afgezaagde kloon, maar een game die ook met simplisme een enorm verslavende game-ervaring brengt. Pas op, want als je Tapkick 2014 eenmaal hebt gepeeld, kun je ‘m jouw smartphone of tablet bijna niet meer naast je neer leggen.

De Tapkick 2014 Android-game is enorm simpel. Je kiest een nationaal elftal, waarna het poppetje in de game van tenue wisselt. Eenmaal in zijn oranje shirt kun je beginnen met een bal hooghouden. Dit doe je door op het scherm te drukken: de enige actie die je hoeft uit te voeren. Voor elke keer dat je de bal hoog weet te houden, krijg je een punt. Als de bal de grond raakt, stopt het spel en wordt de uiteindelijke score getoond.

Lees verder na de advertentie.

Tapkick 2014 Android

Maar dan het moeilijke aspect van de game: het moment dat je de bal omhoog moet trappen, wordt aangegeven met twee witte strepen die samen een balk vormen. Het moment dat de bal tussen deze twee witte spreken komt, moet je op het scherm drukken. Het obstakel zit ‘m echter in de beweegelijkheid van deze balk: de witte strepen verschuiven steeds over het scherm. Dan weer omhoog, dan weer omlaag en verder omlaag om weer plotseling omhoog te gaan is. En dan is het een kunst om een highscore boven de dertig (mijn highscore) te behalen.

Daarnaast biedt Tapkick 2014 ook een handige integratie met Google Play Games. Hiermee kun je jouw scores bijhouden, publiceren en de scores van je vrienden bekijken. Ook is er een highscorebord aanwezig waar je de hoogste scores ooit kunt zien. Een vriend van mij staat daar met een score van boven de 300.

Download

De Tapkick 2014 Android-game is gratis te downloaden in Google Play.

Download: Tapkick 2014 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu