De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

TapPath: Android-app voegt handige opties toe aan links

Redactie
13 augustus 2014, 17:10
2 min leestijd
TapPath: Android-app voegt handige opties toe aan links
tappath

TapPath is de nieuwe Android-app van ontwikkelaar Chris Lacey die  de manier waarop links worden geopend verbetert. Normaliter druk je op een link om deze bijvoorbeeld in Chrome of Instagram te openen. TapPath voegt een nieuwe optie toe waardoor jij zelf de keuze krijgt wat wordt geopend op het moment dat je op een link drukt.

TapPath werkt als volgt: je kunt bij één, twee en drie keer op een link drukken instellen wat de volgende actie is. Zo heb je bijvoorbeeld bij optie één de mogelijkheid om de app in Chrome te openen, bij twee keer tikken wordt de link aan Pocket toegevoegd en bij drie keer tikken op een link verschijnt er een deelmenu waarmee je de link via verschillende diensten kunt delen.

Lees verder na de advertentie.

TapPath

tappath-2

Daarmee brengt TapPath dus een hele fijne nieuwe feature naar Android. Ik heb vaak momenten dat ik een link direct wil delen of deze per se in Chrome wil openen – en niet in de betreffende Android-app. TapPath laat je deze keuzes via de app instellen en vooral de combinatie van één en twee keer tikken op een link is heel fijn.

TapPath is niet de eerste fraaie app van Lacy. Hij bracht eerder ook al Link Bubble uit, een app die niet meer is weg te slaan van mijn smartphone. Via Link Bubble worden links in een aparte bubbel geopend terwijl je in dezelfde app blijft. Stel voor: je klikt op wat links in Twitter. Deze links worden dan in bubbels geopend die je vervolgens kunt vergroten. Dit bespaart je tijd en werkt fraai, want de link-bubbels kunnen vervolgens met een app naar keuze worden gedeeld.

Zo wordt op mijn smartphone Link Bubble geopend bij één keer tikken, bij twee keer tikken opent Chrome de link en bij drie keer tikken wordt het deelmenu geopend, waarmee ik een link bijvoorbeeld snel aan Pocket kan toevoegen of via Hangouts naar iemand door kan sturen. Handig!

TapPath video

Introducing TapPath for Android

Download

TapPath is in Google Play te downloaden voor een adviesprijs van 0,69 euro. Alleen toestellen met Android 4.0 en hoger kunnen de app installeren.

Download TapPath in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu