De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tappy Chicken: kekke Flappy Bird-kloon, gemaakt met Unreal Engine 4

Redactie
23 mei 2014, 14:11
1 min leestijd
Tappy Chicken: kekke Flappy Bird-kloon, gemaakt met Unreal Engine 4
tappy chicken

Tappy Chicken is een geinige Flappy Bird-kloon die geheel met Unreal Engine 4 is ontwikkeld. En het beste? De game is gemaakt door één man, in één week tijd en zonder enige technische kennis. Tappy Chicken laat de flexibiliteit van de Unreal Engine 4 zien, waarmee velen zonder al te veel moeite een eigen game kunnen maken. dat, en een Flappy Bird-kloon is natuurlijk weinig werk.

Tappy Chicken wil niet écht het Flappy Bird-succes evenaren. De ontwikkelaar – die in het dagelijks leven een grafisch artiest is – probeert op een ludieke wijze te laten zien hoe gemakkelijk de Unreal Engine 4 is en dat, indien gewenst, de game gemakkelijk naar de pc of consoles kan worden omgezet. Eén van de krachten van Unreal Engine 4, dat mogelijk mobiele games voor altijd gaat veranderen. Er is namelijk geen regel code meer nodig om te kunnen ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Tappy Chicken

Tappy Chicken biedt opnieuw dezelfde 2D-graphics   la Flappy Bird, waarbij je op het scherm drukt op de kip te laten vliegen. Het is daarnaast mogelijk om eitjes te verzamelen en statistieken op de Google Play leaderboards te zien, inclusief de archievements die je behaalt.

De game ondersteunt logischerwijs touchscreens, maar kan ook heel gemakkelijk worden geoptimaliseerd voor controllers en een toetsenbord. Zo draait Tappy Chicken ook in HTML5, waardoor de game eigenlijk ook als web-app kan worden gebruikt.

Tappy Chicken downloaden

Tappy Chicken is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download: Tappy Chicken (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu