Tawkon meet hoeveel straling je telefoon produceert

tawkon-stralingTawkon, een applicatie om te meten hoeveel straling je telefoon produceert, is in de Android Market verschenen. De applicatie is eerder afgewezen door Apple, waarna de ontwikkelaars besloten om de app in de Android Market plaatsen. De applicatie waarschuwt je wanneer de hoeveelheid straling te hoog is. Het is dan aan te raden om een gesprek te beëindigen en om op een later tijdstip of op een andere locatie te bellen.tawkon-straling-androidIs de applicatie nuttig? Misschien. Dat mobiele telefoons elektromagnetische straling in het hoge frequentiebereik produceren is al een tijdje bekend. Echter is het nog niet zeker of deze straling een bedreiging vormt voor de gezondheid. “Er is geen enkele aanwijzing dat elektromagnetische velden gezondheidsklachten (zoals hoofdpijn, vermoeidheid of duizeligheid), een slechter geheugen of verminderde reactiesnelheid veroorzaken”, concludeerden Zwitserse onderzoekers in 2006. Desondanks zijn er nog genoeg mensen die beweren hoofdpijn te krijgen van bellen. Placebo of niet: in dat geval kan deze applicatie helpen.

De applicatie werkt nog niet op alle telefoons. Op mijn HTC Desire krijg ik de zin ‘Tawkon doesn’t yet support your Android device’ in beeld. Volgens de ontwikkelaars werkt Tawkon alleen op de Samsung Galaxy S.

Binnenkort brengen de ontwikkelaars een nieuwe versie uit, die waarschijnlijk werkt op meer telefoons. Kortom, nog even geduld hebben! Download de applicatie door de onderstaande QR-code te scannen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.