Tawkon meet hoeveel straling je telefoon produceert

Redactie
30 september 2010, 16:58
1 min leestijd
Tawkon meet hoeveel straling je telefoon produceert
tawkon-straling
tawkon-straling-android

Tawkon, een applicatie om te meten hoeveel straling je telefoon produceert, is in de Android Market verschenen. De applicatie is eerder afgewezen door Apple, waarna de ontwikkelaars besloten om de app in de Android Market plaatsen. De applicatie waarschuwt je wanneer de hoeveelheid straling te hoog is. Het is dan aan te raden om een gesprek te beëindigen en om op een later tijdstip of op een andere locatie te bellen.

Is de applicatie nuttig? Misschien. Dat mobiele telefoons elektromagnetische straling in het hoge frequentiebereik produceren is al een tijdje bekend. Echter is het nog niet zeker of deze straling een bedreiging vormt voor de gezondheid. “Er is geen enkele aanwijzing dat elektromagnetische velden gezondheidsklachten (zoals hoofdpijn, vermoeidheid of duizeligheid), een slechter geheugen of verminderde reactiesnelheid veroorzaken”, concludeerden Zwitserse onderzoekers in 2006. Desondanks zijn er nog genoeg mensen die beweren hoofdpijn te krijgen van bellen. Placebo of niet: in dat geval kan deze applicatie helpen.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie werkt nog niet op alle telefoons. Op mijn HTC Desire krijg ik de zin ‘Tawkon doesn’t yet support your Android device’ in beeld. Volgens de ontwikkelaars werkt Tawkon alleen op de Samsung Galaxy S.

Binnenkort brengen de ontwikkelaars een nieuwe versie uit, die waarschijnlijk werkt op meer telefoons. Kortom, nog even geduld hebben! Download de applicatie door de onderstaande QR-code te scannen.

Categorie: Tools
Spotlight: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's