De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Teamviewer voor Android: computer op afstand bedienen

Redactie
25 juni 2011, 15:32
1 min leestijd
Teamviewer voor Android: computer op afstand bedienen

Het Duitse bedrijf Teamviewer heeft afgelopen week een update voor de recent uitgebrachte Android-applicatie Teamviewer beschikbaar gesteld. Met Teamviewer is het mogelijk om je computer (Windows, Linux of Mac) vanaf je telefoon te besturen. Een ontzettend handige applicatie, zo lijkt op het eerste gezicht. Teamviewer werkt op alle Android-toestellen met versie 1.6 of hoger, er is geen Wi-Fi-verbinding vereist, dus je hebt werkelijk overal toegang tot de gegevens op je computer.

Met Teamviewer kun je op twee manieren verbinding maken met een computer. Je kunt er allereerst voor kiezen om de Teamviewer-software te installeren op je computer; hierdoor heb je gemakkelijk en snel toegang. Een andere mogelijkheid is om een enkele sessie te starten; er wordt dan eenmalig een programma opgestart op de te bedienen computer. Het is ook geruststellend om te weten dat de verbinding tussen je telefoon en computer versleuteld zijn middels een 256 bit AES sessie-encryptie en 1024 bit RSA toetsuitwisseling.

Lees verder na de advertentie.

Andere handigheden van Teamviewer zijn onder andere: mogelijkheid om je computer op afstand te rebooten, ondersteuning voor speciale Windows-toetsen en besturing met multi-touch bewegingen. Ook nieuwsgierig geworden naar Teamviewer? Via onderstaande link is dit handig stukje software gratis te downloaden. Let er wel op dat je ook de software op je computer installeert.


Downloaden: Teamviewer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu