De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

TED-app krijgt Material Design en podcasts

Erwin Vogelaar
16 juni 2016, 19:18
2 min leestijd
TED-app krijgt Material Design en podcasts

De TED-app voor het kijken van TED-presentaties heeft een flinke update gekregen. Met een volledig nieuw design is de app mooier en makkelijker te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

TED Material Design

TED Talks zijn een fenomeen. Deze korte presentaties over belangrijke onderwerpen weten bijzondere gedachtes de wereld in te helpen. Met de Android-app is het mogelijk om deze presentaties op je smartphone, tablet of via een Chromecast te bekijken. Hoewel de app niet lelijk was, wist het ook geen schoonheidsprijzen te winnen. Nu wellicht wel, want door de nieuwste update ziet de app er een stuk beter uit. Het is de eerste keer sinds 2012 dat de app zo’n grote update krijgt.

De TED-app ziet er nu voornamelijk een stuk moderner uit. Het scherm wordt direct gevuld met grote afbeeldingen van de sprekers in losse kaarten voor elke presentatie. Een wat dikker lettertype  voor de tekst maakt de onderwerpen direct duidelijk. Je kunt video’s los bekijken of in een wachtrij plaatsen, zodat je een hele serie achter elkaar kunt zien. De TED-app stelt ook zelf afspeellijsten voor met presentaties rond een bepaald thema, zoals ‘het belang van spel’ of ‘wat je data over je zegt’. Veel presentaties zijn ook met Nederlandstalige ondertiteling te bekijken.

Een leuke toevoeging aan de app is dat er naast de video’s nu ook ruimte is voor de TED Radio Hour. De TED Radio Hour is een podcast van Amerikaanse radiozender NPR, waarin audiofragmenten van TED-presentaties gecombineerd worden met stukjes interviews met de mensen die de presentaties gehouden hebben. Je kunt de podcasts in de app streamen of downloaden, zodat ze offline te luisteren zijn.

TED downloaden

TED is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 14MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om ‘m  draaien.

Download TED in Google Play (gratis)

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu