De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Download: Telegram 3.8 met kleine verbeteringen en Bots 2.0

Jarno Stinissen
12 april 2016, 11:59
2 min leestijd
Download: Telegram 3.8 met kleine verbeteringen en Bots 2.0

In Telegram 3.8 wordt  de populaire chat-app  voorzien van een verbeterd design met nieuwe functies voor stickers.  Ook de Telegram Bots zijn vernieuwd en brengen enkele handige features met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Telegram 3.8

In de nieuwe versie van Telegram is het chatscherm iets aangepast. Zo zijn de kleuren op het scherm lichter getint  dan voorheen en zien de chatballonnen er ronder uit. Ook zijn  de voortgangsindicatoren aangepast. Daarnaast is het versturen van een documentbestand versimpeld. Wanneer je een document wilt versturen, geeft Telegram je voortaan  de mogelijkheid om door de interne en externe opslag van je Android  te zoeken.

Telegram heeft ook het  toevoegen van een stickerpakket makkelijker gemaakt. Wil je een volledig pakket opslaan, dan druk je simpelweg  op de sticker, waarna het volledige pakket wordt geopend en je deze kunt toevoegen aan je eigen account.

Bots 2.0

Telegram heeft ook haar Bots vernieuwd. In versie 2.0 zijn nieuwe bots aanwezig  die het makkelijker maken om muziek, stickers, je Foursquare-locatie en YouTube-video’s te versturen naar vrienden. Wil je een YouTube-video doorsturen,  open dan  de chat met de gewenste ontvanger en voer @youtube in, waarna een klein submenu boven je toetsenbord verschijnt met de zoekresultaten. In het submenu ga  je op zoek  naar de gewenste video. Als je de juiste hebt gevonden, druk je op de link en tik je op ‘Verzenden’.


Naast de bots van Telegram zelf hebben ontwikkelaars nu de mogelijkheid om hun eigen bots voor Telegram te maken, aangezien Bot API 2.0 volledig open is. Voor meer informatie over de Telegram-bots kun je op deze pagina terecht.

Telegram 3.8 downloaden

Telegram is één van de meest populaire  chatdiensten, vooral  omdat de online berichtendienst grote groepsgesprekken toestaat en beschikt over end-to-end-encryptie, iets waar WhatsApp sinds kort ook over beschikt. Telegram 3.8 is nu te downloaden voor apparaten met Android 2.3 of hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu